9 Voordelen Van Infrarood Sauna

De beste infrarood sauna’s in België? Ontdek de infraroodsauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Bekijk in dit artikel de vele voordelen van infrarood sauna’s.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Voordelen Van Infrarood Sauna 2023 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infrarood sauna

9 gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s die u niet mag missen

Verre, midden en nabij-infrarode golflengten maken allemaal deel uit van het brede infrarode genezende golflengtespectrum en de voordelen van infrarood sauna’s. Deze golflengtes dringen tot anderhalve centimeter door zacht weefsel, verwarmen het lichaam en openen de bloedvaten in een proces dat “vasodilatatie” wordt genoemd. Infrarood is zo veilig dat het regelmatig in ziekenhuizen wordt gebruikt om pasgeboren baby’s warm te houden.

Infrarood en infrarood sauna’s worden al tientallen jaren onderzocht en bestudeerd. Artsen, chiropractors en fysiotherapeuten gebruiken infrarood dagelijks in klinieken en ziekenhuizen over de hele wereld om pijn te verlichten, huidaandoeningen te genezen, flexibiliteit te verhogen en in het algemeen het lichaam te helpen genezen.

Er zijn ook specifieke ziekenhuis verzekeringsfactuurcodes voor infrarood vanwege het onderzoek dat het belang van deze therapie voor patiënten onderbouwt. Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

Gezondheidsvoordelen Van Infrarood Sauna'S
Gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s

1. Ontgifting en de voordelen van infrarood sauna’s

Infrarood sauna’s kunnen helpen de bloedcirculatie te verhogen en de zweetklieren te stimuleren, waardoor opgebouwde gifstoffen in het lichaam vrijkomen. Dagelijks zweten in een sauna kan helpen het lichaam te ontgiften, omdat zware metalen (lood, kwik, nikkel en cadmium), maar ook alcohol, nicotine, zwavelzuur en andere organische en anorganische verbindingen vrijkomen. Het is al tientallen jaren bekend dat zweten een prachtige manier is om zich te ontdoen van opgeslagen chemicaliën.

2. Vermindering van stress en vermoeidheid

Slechts een paar minuten in de zachte warmte van een infrarood sauna helpt u zich ontspannen, verjongd en vernieuwd te voelen. Veel klanten van infraroodsauna’s geven aan hoezeer zij uitkijken naar hun saunabeurt. Een infraroodsauna is een heerlijk moment om te ontspannen. Het is alsof je een spa in huis hebt die altijd open is.

Van infraroodsauna’s is aangetoond dat ze het autonome zenuwstelsel beïnvloeden door de gebruiker in de parasympathische (rust- en spijsverterings) toestand te brengen, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen en herstellen. Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

Infrarood Sauna Prijs

3. Spierpijn, artritis en gewrichtspijn

Te veel van alles kan zijn tol eisen, ook lichaamsbeweging. De voordelen van infraroodsauna’s zijn onder andere het helpen verlichten van ontstekingen, stijfheid en pijn door de bloedcirculatie te verhogen en de diepe, doordringende infraroodwarmte de spieren te laten ontspannen en metabolische afvalproducten af te voeren, terwijl zuurstofrijk bloed naar de spieren wordt gevoerd voor een sneller herstel.

Infrarood verwarmt de spieren voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid, en verlicht spierspanning en pijn. Studies hebben ook aangetoond dat een verblijf in een infraroodsauna verlichting kan brengen bij verschillende vormen van artritis.  Stralingswarmte is effectief gebleken bij de behandeling van verstuikingen, zenuwpijnen, slijmbeursontstekingen, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere spier- en skeletaandoeningen. Veel van de normale stijfheid, pijnen en kwalen die met het ouder worden gepaard gaan, kunnen door regelmatig saunagebruik worden verminderd.

Info voordelen van infrarood sauna’s

4. Gewichtsverlies en verhoogde stofwisseling

Enkele andere voordelen van infrarood sauna’s bij regelmatig gebruik; een infrarood sauna geeft een vergelijkbare boost aan het cardiovasculaire systeem als hardlopen. Terwijl u zich ontspant in de zachte warmte, produceert het lichaam zweet, pompt het bloed en verbrandt het calorieën. Dit wordt een “passieve aerobe training” genoemd, want hoewel het lichaam al deze voordelen krijgt, wordt het niet op dezelfde manier belast als bij een normale training.

Het lichaam is meer ontspannen en staat in die tijd in de parasympathische modus. Terwijl het lichaam de zweetproductie verhoogt om zichzelf af te koelen, werkt het hart harder om het bloed rond te pompen en de bloedsomloop te stimuleren. Door deze verhoging van het metabolisme worden ook meer calorieën verbrand. Een 30 minuten durende sessie in een infraroodsauna kan ergens tussen de 300-800 calorieën verbranden.

5. Ondersteuning van het immuunsysteem

De doordringende infrarode golflengtes van infraroodsauna’s verhogen de kerntemperatuur van het lichaam, waardoor kunstmatig koorts wordt opgewekt. Koorts is het mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals gezien wordt in het geval van een infectie.

Dit versterkt het immuunsysteem, en in combinatie met de verbeterde eliminatie van gifstoffen en afvalstoffen via intens zweten, kan het de algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten verhogen. Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

Infrarood Sauna Prijs
Voordelen Van Infrarood Sauna X-Trend
Voordelen van infrarood sauna X-Trend

6. Huidaandoeningen en de voordelen van infraroodsauna

Het overvloedige zweten dat al na een paar minuten in een sauna plaatsvindt, voert diepgewortelde onzuiverheden en dode huidcellen af, waardoor de huid er stralend en schoon uitziet. Verhoogde circulatie trekt de huid-eigen natuurlijke voedingsstoffen naar de oppervlakte voor een natuurlijke gloed.

Veel klanten melden een verbeterde teint, kleur, elasticiteit en textuur van de huid. De verhoogde bloedsomloop is ook getoond helpen acne, eczema, psoriasis verbeteren, en wond het helen met verminderde litteken.

Infrarood Sauna Prijs

7. Gezondheid van het hart

Infrarood sauna therapie kan helpen de bloeddruk op een gezond niveau te houden, het cholesterolgehalte te verlagen, chronische pijn te verminderen en kan van therapeutische waarde zijn voor patiënten met chronische congestieve hartziekte (CHD). Infrarood sauna therapie verminderde hartritmestoornissen en de symptomen van chronisch hartfalen bij patiënten met hart- en vaatziekten. Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

8. Verschijning van cellulitis

Cellulitis verwijst naar oppervlakkige vetophopingen, die ongelijkmatige deukjes of “sinaasappelhuid” veroorzaken. Cellulitis komt voor bij 90 procent van de vrouwen na de puberteit en zelden bij mannen. Veel voorkomende, maar niet exclusieve, gebieden waar cellulitis wordt aangetroffen zijn de billen, dijen en de buik.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan zwaarlijvigheid, en het verschijnen van cellulitis wordt niet altijd verminderd door gewichtsverlies. Omdat de verre infraroodwarmte van een sauna drie keer zo diep verwarmt als conventionele sauna’s, is deze sauna aanzienlijk effectiever om cellulitis te verminderen.

Er bestaat een verband tussen de vertraging van de stofwisseling en de opslag van gifstoffen in vetcellen. Saunagebruik en ver infrarood warmte verhoogt de hartslag en de plaatselijke bloedcirculatie, wat in wezen de bovengenoemde tendensen omkeert in de richting van de ophoping van vloeistoffen in de vetcellen om het verschijnen van cellulitis te verminderen.

Infrarood Sauna Prijs

9. Diabetes ondersteuning en de voordelen van infrarood sauna’s

Er is veel geschreven over hoe infrarood sauna therapie kan helpen en ondersteunen diegenen die diabetes beheren, omdat het helpt meerdere bijwerkingen te verminderen.

Deze activiteiten omvatten:

 • Toxine eliminatie
 • Verbeterde circulatie
 • Interne orgaanreiniging
 • Infrarood resonantie

Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

Voordelen Van Infrarood Sauna 2023 - Infrarood Lichtterapie
Voordelen van infrarood sauna’s

Hoe werkt een infrarood sauna?

Wij brengen u het goede van de gezonde zonnestralen en houden de schadelijke stralen buiten! De zon is de belangrijkste bron van stralingsenergie op aarde, maar niet al deze energie is nuttig voor ons.

Zonlicht is een combinatie van zichtbaar licht en onzichtbaar licht. De zeven kleuren van de regenboog komen voor in het zichtbare lichtspectrum, en de onzichtbare infrarode en ultraviolette stralen bevinden zich aan beide uiteinden van het zichtbare lichtspectrum. Ultraviolette stralen staan erom bekend de huid te beschadigen en kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, zonnebrand en zelfs kanker.

Infrarode stralen daarentegen zijn gezond, dringen diep door in de huid en lossen verontreinigende stoffen op die zich in het lichaam ophopen. De infrarode stralen revitaliseren uw cellen en uw stofwisseling.

Infrarood Sauna Prijs

De 8 belangrijkste voordelen van een infraroodsauna

 • Verhoogt uw metabolisme, verbrandt calorieën en helpt u gewicht te verliezen
 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
 • Verwijderen van gifstoffen en stimuleren van het immuunsysteem
 • Verbetert het aanzien van cellulitis
 • Verminder stress en vermoeidheid
 • Verbetering van de huid
 • Verbetering van een slechte bloedsomloop
 • Vermindert depressie en stemmingswisselingen

Verhoogt het metabolisme, verbrandt calorieën en helpt je gewicht te verliezen

Het is aangetoond dat ver infrarood sauna’s helpen bij gewichtsverlies. Studies hebben aangetoond dat een sessie van 30 minuten in een far-infrarood sauna 200 tot 600 calorieën kan verbranden. Daarnaast is er het gewichtsverlies door het zweten, dat hoofdzakelijk het gevolg is van waterverlies en dus snel wordt gecompenseerd door vochtinname na de saunabeurt. Het lichaam moet hard werken om na een bezoek aan de far-infrarood sauna weer af te koelen, en deze inspanning leidt tot een verhoging van de hartslag en het metabolisme.

Verlichting van spier- en gewrichtspijn

Verre infrarood sauna’s kunnen verlichting brengen bij patiënten die lijden aan fibromyalgie, artritis en pijnlijke gewrichten en spieren. Therapie met ver infrarood sauna’s dringt diep door in gewrichten, spieren en weefsels, verhoogt de zuurstofvoorziening in het lichaam en bevordert de bloedcirculatie. Natuurlijke lichaamsgenezing met infrarood kan leiden tot een gezondere levensstijl voor u.

Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

Voordelen Van Infrarood Sauna 2023 - Voordelen Voor De Gezondheid 2
Verlichting van spier- en gewrichtspijn – Voordelen van infrarood sauna

Verwijderen van gifstoffen en versterken van het immuunsysteem

Wij geloven in het verwijderen van dagelijkse gifstoffen uit onze levensstijl. Gifstoffen en zware metalen komen voor in onze bodem, verzorgingsproducten, watervoorziening en lucht. Zij hebben een destructief effect op onze normale homeostase (het gezond functioneren van ons lichaam) en veroorzaken enzymstoornissen, hormonale onevenwichtigheden en de verzwakking van ons immuunsysteem.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een toxische overbelasting van het lichaam deze gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De voordelen van ontgiften met een infraroodsauna zijn onder andere een gezuiverde, heldere huid, meer mentale helderheid, meer energie, minder allergieën, een betere slaap en een verbeterde lever- en immuunfunctie. In wezen laten de ver-infrarode stralen het water in het lichaam vibreren. Aangezien het menselijk lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, kan dit een zeer krachtig effect hebben op onze weefsels:

 • De infrarode warmte-energie dringt diep door in de weefsels, verwarmt ze en lost de watermoleculen op.
 • De gifstoffen komen dan gemakkelijk vrij.
 • De haarvaten verwijden zich door de extra warmte en verbeteren zo de bloedcirculatie.
 • Het metabolisme van het lichaam wordt gestimuleerd en de weefsels worden geactiveerd om de nodige enzymen te produceren.
 • In vet oplosbare chemicaliën worden via de talg- en zweetklieren uit het lichaam verwijderd.

De gemiddelde persoon zweet 20% gifstoffen uit en 80% water! In een gewone sauna zweet de gemiddelde persoon slechts 3% gifstoffen uit en 97% water.

Infrarood Sauna Prijs

Verbetert het aanzien van cellulitis

Cellulitis geeft de huid een kenmerkend uiterlijk dat doet denken aan sinaasappelhuid. Het bestaat uit vet, water en afvalstoffen die onder de huid vastzitten als gevolg van een slechte doorbloeding. Infraroodsauna’s kunnen helpen cellulitis te verminderen door de weefsels onder de huid te verwarmen en de bloedcirculatie te verbeteren, waardoor het lichaam wordt ontdaan van ongewenste afvalstoffen en toxines.

Verminder stress en vermoeidheid

Verre infrarood sauna’s kunnen helpen stress te verminderen en het chronisch vermoeidheidssyndroom te verlichten. Ontspanning is belangrijker voor de gezondheid dan de meeste mensen beseffen. Veel gezondheidsexperts geloven dat hoe meer stress je hebt, hoe meer cortisol je lichaam aanmaakt. Cortisol is het “vecht of vlucht” hormoon dat in de bijnieren wordt geproduceerd. Het verhoogt de hartslag en de bloeddruk en stimuleert de afzetting van overtollige calorieën in het midden van het bovenlichaam.

De infrarood sauna biedt u de ultieme ontspanningservaring. De therapeutische far-infraroodwarmte veroorzaakt een verkwikkende diepe transpiratie, waardoor u zich na elke sessie volledig betoverd voelt. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat verre infraroodtherapie het lichaam helpt een gezond cortisolniveau te handhaven. Tijdens een saunasessie kan het cortisolniveau gelijk blijven of licht stijgen, en daarna dalen.

Ontdek de voordelen van infrarood sauna’s van X-Trend, in dit artikel bespreken we de 9 belangrijkste voordelen. 

Voordelen Van Infrarood Sauna 2023 - Voordelen Van Infrarood Sauna
voordelen van infrarood sauna

Verbetert de huid

Van infraroodtherapie is aangetoond dat het ontstekingen vermindert en de cellulaire gezondheid verbetert. Dit betekent dat wonden sneller en met minder littekens genezen, en dat de gevolgen van acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en andere huidverwondingen of snijwonden kunnen worden verminderd. Infraroodtherapie kan helpen rimpels te verminderen en de huid er stralender en steviger uit te laten zien, met een verbeterde teint en elasticiteit. Het kan ook helpen om cellulitis die onder de huid vastzit te verminderen. Natuurlijke infraroodtherapie kan verbazingwekkende resultaten opleveren bij de behandeling van eczeem en psoriasis.

Regelmatig een infraroodsauna bezoeken helpt niet alleen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en stressniveaus te verminderen (een bewezen trigger voor eczeem en psoriasis), maar helpt ook om huidontstekingen onder controle te houden. Infrarood helpt de jeuk van eczeem en psoriasis te verlichten en stimuleert de genezingsprocessen van de huid. Zo kunt u de risico’s vermijden van verzachtende crèmes, zalven en steroïdencrèmes die vaak leiden tot een dunner wordende huid, acne-achtige puistjes, kapotte bloedvaatjes en striae.

Infrarood Sauna Prijs

Verbetering van een slechte bloedsomloop

Hoge bloeddruk, hartkwalen en een slechte bloedsomloop kunnen worden verlicht door een behandeling in een infraroodsauna. Tijdens een saunabeurt van 15 tot 30 minuten stijgt de hartslag met 50-75%, wat leidt tot metabolische resultaten die vergelijkbaar zijn met lichaamsbeweging. De bloedvaten worden soepeler en de bloedstroom naar de ledematen wordt verbeterd, de haarvaten verwijden zich en het bloed kan sneller circuleren. Een goede bloedsomloop is essentieel voor de goede werking van het menselijk lichaam. Het brengt voedingsstoffen (uit voedsel) en zuurstof naar alle delen van het lichaam en verwijdert kooldioxide en andere afvalstoffen die uit het lichaam moeten worden verwijderd.

Vermindering van depressie en stemmingswisselingen

Warmtetherapie met ver infrarood stimuleert aantoonbaar de endorfines in het lichaam, net als sporten. Deze feel-good hormonen en het vrijkomen van opgeslagen spanning en stress door de spieren en weefsels van het lichaam verheffen uw stemming, waardoor u zich zowel lichamelijk als geestelijk opgewekt en ontspannen voelt. Dit kan een doeltreffend middel zijn bij de behandeling van depressie en andere stemmingsstoornissen.

Ontdek in het artikel nog veel meer voordelen an infrarood sauna’s

Voordelen Van Infrarood Sauna 2023 - Voordelen Van Infrarood Saunas
Voordelen van infrarood sauna’s

Psychologische voordelen van infrarood sauna’s

 • minder stress en angst
 • meer creativiteit en intelligentie
 • verminderde depressie
 • toegenomen leervermogen, moreel redeneren en geheugen
 • verminderde prikkelbaarheid en humeurigheid
 • gevoelens van vitaliteit en verjonging
 • verbeterde emotionele controle
 • toegenomen eigenwaarde
 • verhoogde alertheid
 • betere relaties
 • verbeterde concentratie

Fysiologische voordelen van infrarood sauna’s

 • kan helpen de bloeddruk te verlagen
 • pijn als gevolg van chronische ziekten te voorkomen, uit te stellen of te beheersen
 • versterkt immuunsysteem
 • verlaagd cholesterolgehalte
 • verbeterde luchtstroom, vooral voor astmapatiënten
 • jongere biologische leeftijd
Infrarood Sauna Prijs

Hoe gedraag ik me tijdens een saunabeurt in de infraroodsauna?

Wees klaar om te zweten. U kleedt zich uit in onze privé-ruimte en gaat comfortabel liggen in de koepel van de ver infrarood sauna. De temperatuur en timer zijn ingesteld en u kunt 15-30 minuten ontspannen met zachte muziek. Wanneer de timer de sauna uitschakelt, kunt u de koepel verwijderen en gewoon opstaan.

Infrarood Sauna Prijs

Is infrarood warmte schadelijk?

Helemaal niet. Infrarood licht en infrarood warmte worden al tientallen jaren door artsen en wetenschappers gebruikt. Er zijn duizenden gedocumenteerde studies en geen bewijzen dat infraroodstralen een schadelijk effect hebben. In tegenstelling tot ultraviolette stralen, die zeer schadelijk kunnen zijn voor de huid en uiteindelijk kanker kunnen veroorzaken, zijn infrarode stralen volkomen veilig en hebben zij talrijke positieve effecten op de gezondheid van het menselijk lichaam.

Infrarood Sauna Prijs

Wat mag u van een infraroodsauna verwachten?

U ervaart een infraroodsauna terwijl u comfortabel op uw rug ligt. Tijdens de 30 minuten durende behandeling blijft uw hoofd buiten de sauna. U zult merken dat de infraroodsauna veel comfortabeler is dan een normale sauna, omdat u geen hete lucht inademt. Na ongeveer 20 minuten is de infraroodwarmte diep in uw weefsels doorgedrongen, zijn uw poriën geopend en produceert uw lichaam grote hoeveelheden zweet. Dit vrijgekomen zweet bevat ook toxines, dus de procedure verwijdert niet alleen water. aDe behandeling geeft u een diep ontspannen en stressvrij gevoel.

Mensen zoeken ook naar:

hoe afkoelen na infrarood sauna
infrarood sauna spieren
infrarood sauna hoe lang
wanneer niet in de infrarood sauna
infrarood sauna afvallen

Info: verschil tussen een luchtreiniger en een luchtbevochtiger | Versterk uw immuunsysteem met een infraroodsauna |