Lichttherapie en Infrarood Therapie

Lichttherapie of infraroodtherapie met de infraroodsauna’s van X-Trend? Het kan X-trend is de beste verdeler van infraroodsauna’s met al meer dan 20 jaar ervaring in België. De beste infrarood sauna’s in België? Ontdek de infraroodsauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Lichttherapie 2024 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
lichttherapie met een Infrarood sauna

Het verschil tussen lichttherapie en infraroodtherapie

Voordelen infrarood sauna

Levende organismen zijn geëvolueerd om energie van de zon en van elkaar te benutten. Daarom zijn levende cellen energetische wezens die zowel beïnvloed kunnen worden door het elektromagnetische spectrum als het spectrum kunnen uitstralen.

Planten kunnen bijvoorbeeld lichtenergie gebruiken om glucose te produceren, en menselijke lichamen zijn warm omdat wij het infrarode spectrum uitstralen. Vele oude culturen, zoals Griekenland, de Egyptenaren, de Romeinen en de Inca’s, hebben de gezondheidsvoordelen van zonlicht ontdekt en gebruiken verschillende vormen van blootstelling aan de zon om ziekten te behandelen.

In de 19e eeuw merkte Niels Finsen op dat de zon hielp bij zijn symptomen van de ziekte van Niemann-Pick en dat dieren blootstelling aan de zon zochten, dus begon hij de genezende effecten van licht wetenschappelijk te bestuderen. In 1903 kreeg hij de Nobelprijs voor geneeskunde voor zijn ontdekking van de fototherapie.

Kies voor een infrarood sauna model van X-Trend. We hebben ook barrel sauna’s en hottubs in ons ruime gamma.

In dit artikel kom je het verschil te weten over lichttherapie en infraroodtherapie

Infrarood Sauna Prijs

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie (fototherapie) verwijst naar het gebruik van licht met specifieke frequenties en intensiteiten om onze fysiologie te beïnvloeden. In de meeste gevallen worden de effecten van lichttherapie niet via de ogen bewerkstelligd, maar doordat het licht rechtstreeks inwerkt op de doelcellen. Fototherapie wordt al meer dan 100 jaar klinisch bestudeerd. Tegenwoordig worden veel lichtspectrums voorgeschreven als medische behandelingen.

Voorbeelden van lichttherapieën zijn onder meer:

– Blootstelling aan UV-licht om het vitamine D-niveau te verhogen en auto-immuun of allergische huidaandoeningen, zoals psoriasis, vitiligo en eczeem, te beheersen.

– Blootstelling aan wit, blauw of blauwgroen licht om geelzucht bij pasgeborenen te behandelen.

– Therapie met helder blauw of wit licht voor de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornissen, circadiane ritmestoornissen en jetlag.

– Rood licht en nabij-infrarode golflengten om de mitochondriën energie te geven door middel van fotobiomodulatie, wat veroudering, wondgenezing en ontstekingsremmende effecten kan hebben.

Anderzijds is het zien van kleuren in verband gebracht met symptomen en gezondheidsvoordelen, vooral in de traditionele geneeskunde zoals chakra. Meer recent hebben verschillende wetenschappers wetenschappelijk onderzocht hoe kleuren ons beïnvloeden en de mogelijke toepassingen van kleurentherapie (chromotherapie). Het is belangrijk te begrijpen dat fototherapie verschilt van chromotherapie. In dit artikel zullen we de definities, het wetenschappelijk bewijs en de verschillende toepassingen van elk behandelen.

Infrarood Sauna Prijs

Wat is infrarood lichttherapie?

Wat Is Lichttherapie?

Infrarood lichttherapie is een vorm van lichttherapie, waarbij men wordt blootgesteld aan voldoende intens infrarood licht om gezondheidsvoordelen te ervaren. Het infraroodspectrum is het onzichtbare licht met frequenties lager dan die van het rode licht. Daarom voelen we een zachte stralingswarmte wanneer we worden blootgesteld aan de zon, omdat infrarood warmte creëert in onze weefsels. Het infraroodspectrum beïnvloedt onze fysiologie echter ook op andere manieren.

Het infraroodspectrum ligt tussen 700 nm en 0,1 mm in golflengte, en kan worden
onderverdeeld in een nabij-, midden- en ver-infraroodspectrum. Hoe langer de golflengte, hoe lager de frequentie en hoe verder het licht in de weefsels kan doordringen. Verschillende bereiken van infraroodfrequentie hebben verschillende gezondheidsvoordelen.

– Nabij-infrarood licht, met golflengten tussen 700 – 1400 nm, genereert de meeste warmte maar dringt niet diep door in menselijke weefsels. Bovendien kan het bereik van 760 – 895 nm infrarood licht de werking van de mitochondriën stimuleren, waardoor het metabolisme kan toenemen, weefselherstel kan worden verbeterd en ontstekingen kunnen worden verminderd9.

– Midden-infrarood licht, met golflengtes tussen 1400 – 3000 nm. Het dringt dieper door dan nabij-infrarood licht en genereert meer warmte dan ver-infrarood licht. Midden-infrarood licht kan helpen de bloedvaten te verwijden en de bloedsomloop te verhogen, zodat het bloed de gewonde of ontstoken lichaamsdelen kan bereiken.

– Ver-infrarood licht, met golflengtes tussen 3000 nm – 0,1 mm. Verre infrarood dringt het diepst door in de weefsels. De voordelen voor de gezondheid komen zowel van het genereren van warmte als van andere eigenschappen. Far-infrarood licht kan op krachtige wijze ontstekingen en oxidatieve stress verminderen. Het verhoogt de bloedsomloop, verbetert de bloedvat- en hartfuncties, vermindert pijn en vermoeidheid, en normaliseert de bloeddruk.

Blootstelling aan warmte heeft verschillende gezondheidsvoordelen die vergelijkbaar zijn met lichaamsbeweging. Zowel lichaamsbeweging als warmte trainen bijvoorbeeld het cardiovasculaire systeem, wat de gezondheid van uw hart en bloedvaten verbetert, en ook het euforische hormoon endorfine verhoogt. Warmte verbetert ook de immuunfunctie, de slaapkwaliteit en de ontgifting door zweten.

Hoewel veel klinische studies hebben aangetoond dat zowel midden- als ver-infrarood veel voordelen voor de gezondheid hebben op manieren die geen verband houden met
warmte, zijn wetenschappers nog steeds bezig om precies te begrijpen hoe deze infraroodspectrums hun voordelen uitoefenen.

Zowel midden- als ver-infrarood spectrums worden bijvoorbeeld goed geabsorbeerd door water.Daarom zouden deze spectrums kunnen helpen de watermoleculen in de cellen te ordenen, wat de celfunctie helpt verbeteren.

Infrarood Sauna Prijs

Rood Lichttherapie vs. Nabij Infrarood Therapie

Rood licht therapie en nabij infrarood lichttherapie vallen in verschillende lichtspectrums. De twee worden vaak verward als hetzelfde, maar ze zijn echt heel verschillend. Rood licht valt in het zichtbare deel van het lichtspectrum tussen 630-700 nm op de elektromagnetische schaal en wordt gebruikt om de oppervlakte van de huid te behandelen.

Nabij-infrarood-golflengten vallen in het onzichtbare deel van het lichtspectrum tussen 700 en 1200 nm. Dus wat betekent dit? Hoe langer de golflengte, hoe dieper het NIR doordringt om energie af te geven aan de cellen, genezing te stimuleren en pijn te verlichten.Verschillende cel- en weefseltypes hebben elk hun eigen unieke lichtabsorptiemethoden bij verschillende golflengten.

Dit betekent dat bepaalde weefsels bepaalde soorten licht absorberen. Licht dat op de blauwe golflengte trilt, is bijvoorbeeld geweldig voor de huid, terwijl andere kleuren dieper in de huid kunnen doordringen – zie de studie LEDs in Dermatology. De optimale NIR-technologie wordt uitgevoerd door LED, omdat u de oppervlaktetemperatuur kunt regelen. Ook verspreidt LED zich over een groter oppervlak dan een halogeen of laser met ROOD licht.

Een ander groot verschil tussen LED en halogeen en Laser is de manier waarop lichtenergie wordt geleverd (optisch vermogen – OPD). De OPD van LED Near wordt gemeten in milliwatts en laser en halogeen worden gemeten in watts. Hierdoor is de toediening van LED’s zachter, omdat zij het weefsel niet beschadigen en niet hetzelfde risico van oogletsel hebben. Bovendien verspreidt NIR zich bij LED over een groter oppervlak, wat een snellere behandelingstijd oplevert.

Uit onderzoek van de NASA is gebleken dat de NIR elektromagnetische frequentieband diep in het lichaam doordringt en een genezend effect kan hebben op onze individuele cellen. In de mitochondriën van elke cel zitten bijvoorbeeld receptoren die reageren op bijna-infrarode golflengtes. Het licht zorgt voor een toename van het celmetabolisme, de eiwitsynthese (inclusief collageen) en de antioxidantactiviteit (wat betekent dat de cellen ontgiften).

Bovendien vermindert het ontstekingen en pijn terwijl het tegelijkertijd groei en regeneratie in de cellen teweegbrengt.

In dit artikel kom je het verschil te weten over lichttherapie en infraroodtherapie

Infrarood Sauna Prijs

Wat is chromotherapie?

Infraroodcabine Kopen

Chromotherapie, ook bekend als kleurentherapie (lichttherapie met verschillende kleuren), verwijst naar het gebruik van kleurwaarneming via het gezichtsvermogen om de gemoedstoestand en de fysiologie te beïnvloeden.

Veel principes achter chromotherapie zijn gebaseerd op oude genezingsfilosofieën, zoals de chakra en ayurvedische systemen, hoewel veel wetenschappelijke studies de gezondheidseffecten van kleuren hebben onderzocht. Bovendien hebben andere gebieden, zoals binnenhuisarchitectuur, architectuur en marketing al lang kleuren gebruikt om stemming en gedrag te beïnvloeden. Verschillende studies hebben de fysiologische effecten van kleur gemeten.

Een Spaanse studie gepubliceerd in PLoS One toonde aan dat blauwe verlichting de ontspanningsrespons verbeterde na een korte periode van stress. Metingen van opwinding, zoals de huidgeleidingsrespons en de hartslag, zijn hoger bij het zien van rood in vergelijking met blauw of groen. Bovendien verhogen verzadigde en heldere kleuren de opwinding.

Een Turkse studie toonde aan dat je van zwarte borden meer eet dan van witte, wat kan
verklaren waarom veel restaurantmerken rood gebruiken. Een detentiefaciliteit in België ontdekte dat kauwgomroze kamers de agressieve kinderen kalmeerden, zodat nu veel ziekenhuizen en penitentiaire inrichtingen in de VS deze tint beginnen te gebruiken.
 

Infrarood Sauna Prijs
Lichttherapie
Lichttherapie

Belangrijkste verschillen tussen fototherapie en chromotherapie

Het is gemakkelijk om fototherapie te verwarren met chromotherapie omdat bij fototherapie vaak lampen van specifieke kleuren worden gebruikt en bij chromotherapie soms gekleurd licht. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen beide.

1) Effecten via het gezichtsvermogen versus direct op de doelweefsels

Fototherapie probeert de fysiologie rechtstreeks met het licht te beïnvloeden. Terwijl chromotherapie vertrouwt op uw gezichtsvermogen om uw emoties en fysiologie te beïnvloeden. Bijvoorbeeld, UVB-licht stimuleert niet alleen de productie van vitamine D, maar verhoogt ook een type immuuncellen die regulerende T-cellen worden genoemd.

Regulerende T-cellen helpen de functies van immuuncellen te matigen die leiden tot auto-immuunziekten en allergische aandoeningen.  UVB dringt echter alleen door in de huid en daarom helpt blootstelling aan UVB bij de behandeling van psoriasis, eczeem en vitiligo. Bovendien ondersteunt de toename van vitamine D ook gezonde immuunreacties en kan het auto-immuniteit en allergie verminderen.

2) Ontworpen voor weefselpenetratie

Lichttherapie is alleen nuttig als het licht het weefsel binnendringt om de doelcellen te bereiken, rekening houdend met het feit dat onze cellen ook licht absorberen en uitstralen. Lichttherapie moet daarom zo worden ontworpen dat het de weefsels bereikt waar het licht doorheen kan dringen. Hoe kunt u gelijktijdig de voordelen van fototherapie en chromotherapie ervaren

Infrarood sauna’s bieden krachtige voordelen van infrarood lichttherapie. U kan profiteren van alle spectrums van infrarood licht tegelijk, of uw infraroodtherapie programma aanpassen aan uw gezondheidsdoelen. Tegelijkertijd kunt u een optie chromotherapie verlichting toevoegen om de ontspanningsvoordelen van de sauna te verbeteren.

In dit artikel kom je het verschil te weten over lichttherapie en infraroodtherapie

Infrarood Sauna Prijs

Wat gebeurt er in het lichaam en de hersenen na een saunabeurt?

De saunagloed na een saunagang is onmiskenbaar: als u uit een infraroodsauna komt, voelt het alsof de zon binnen gloeit.  De hersenen en het lichaam reageren op de frequentie van het infrarode licht, de geest resoneert met heldere gedachten, de huid voelt strak, gereinigd en soepel aan, terwijl de algemene stemming wordt gesublimeerd in een staat van positiviteit.

Wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam en de hersenen na een infraroodsauna om deze toestanden te produceren? Het sauna-effect kan wetenschappelijk worden verklaard, en de gevoelens van helderheid, opgetogenheid en helderheid van denken zijn in feite het directe resultaat van een cascade van biochemische veranderingen in het lichaam als reactie op het breedbandige infrarode licht.

De hersenen na een saunabeurt: een nader onderzoek

Het is geen toeval dat saunagangers een verhoogde creativiteit en nauwkeurigheid van denken ervaren na enige tijd onder invloed te zijn geweest van breedband infrarood licht. Wanneer het lichaam in een diepe staat van ontspanning komt, vinden er talrijke neurologische veranderingen in de hersenen plaats, die leiden tot een grotere mentale focus en helderheid van geest. Al na 15 minuten in de infraroodsauna verbetert de bloedsomloop drastisch en neemt de bloedtoevoer naar de hersenen aanzienlijk toe.  Deze verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen leidt tot een vloeiende uitdrukking van intellect en geconcentreerde aandacht terwijl het lichaam ontspannen blijft.

Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 50 biljoen cellen. De menselijke fysiologie is dus een dynamisch, beweeglijk en steeds veranderend organisme dat bestaat uit verschillende systemen of gemeenschappen van gelijkgestemde cellen die samenwerken om uw overleving en optimale gezondheid te waarborgen. Bij nadere beschouwing van de biologie achter de relatie tussen infrarood licht en cellulair leven blijkt dat het een diepgaand effect heeft op de energiecentra van elke cel, de mitochondriën. Wanneer infrarood licht doordringt tot voorbij de eerste opperhuid en in de zachte weefsels van het lichaam, worden de mitochondriën, de energie omzettingsfabriek van elke cel, gestimuleerd en beginnen ze sneller salpeterzuur te produceren, dat op zijn beurt wordt omgezet in zuurstof.

Het verhoogde zuurstofgehalte in de bloedbaan leidt tot een betere circulatie van zuurstofrijk bloed. Je vraagt je misschien af hoe één lichtspectrum zoveel aandoeningen kan beïnvloeden. Als we het fysieke lichaam beschouwen als een dynamische gemeenschap van cellen, is het duidelijk dat gezonde cellen en een levendig intracellulair milieu een positieve invloed hebben op de weefsels, orgaanfuncties en systeemmechanismen die samen de menselijke fysiologie vormen. Dus wanneer cellen gezonder worden in reactie op infrarood licht, of het nu cellen in de tenen zijn of in de hersenen, dragen zij uiteindelijk bij tot een gezonde fysieke expressie van het hele lichaam.

Naast de lichtfrequenties van het infraroodspectrum stijgt ook de lichaamstemperatuur tijdens een saunabeurt, waardoor de productie van heat shock-eiwitten op gang komt.  Deze gewelddadige “eiwitchaperonnes” helpen eiwitten zich te organiseren en door de intracellulaire ruimte te bewegen.  In wezen creëren ze een gezonde omgeving in de vloeistof tussen de cellen. De verhoogde productie van heat shock-eiwitten is rechtstreeks van invloed op het proces van neurogenese: de vorming van nieuwe hersencellen.

Doelgerichte en gecontroleerde warmtetherapie bevordert neurotrofische factoren die de groei en ontwikkeling van neuronen in het centrale zenuwstelsel ondersteunen. Wanneer de hersenen worden aangevuld met nieuwe neuronen door middel van neurogenese, gaan gefocuste aandacht en verhoogde intellectuele functie met groot gemak hand in hand. Na de saunabeurt “voelen” de gebruikers een diepgaande verandering in de mentale activiteit, met inbegrip van de precisie en het gemak van de gedachtestroom.

In dit artikel kom je het verschil te weten over lichttherapie en infraroodtherapie

Infrarood Sauna Prijs
Lichttherapie 2024 - Infrarood Lampen 2022 1
infraroodtherapie of lichttherapie

Infrarood sauna lichttherapie en degeneratieve hersenziekten:

Is het mogelijk dat regelmatig gebruik van infraroodsauna’s een positieve invloed kan hebben op mensen die lijden aan degeneratieve hersenziekten, zoals Alzheimer, Parkinson en ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose)? De vorming van nieuwe hersencellen tijdens en na een bezoek aan de infraroodsauna zorgt ervoor dat een reeds gezond brein op een hoger niveau kan functioneren, dit geldt ook voor mensen die lijden aan degeneratieve hersenziekten.

De verwoestende gevolgen van degeneratieve hersenziekten voor patiënten en hun families zijn ongekend. Blootstelling aan warmte in een infraroodsauna bevordert het neurologisch herstel, de neurogenese en de zuurstofvoorziening van de hersencentra.

Ontdek hier het verschil tussen lichttherapie en infrarood therapie.

Infrarood Sauna Prijs

Infrarood saunatherapie en het autonome zenuwstelsel: van vechten of vluchten naar ontspannen

Het autonome zenuwstelsel heeft twee hoofdtakken: De sympatische (vecht of vlucht/overlevings-/stressreactie) en de parasympathische (ontspanning/verjonging/regeneratie). Activering van een van deze twee takken neutraliseert de andere.  Dit is belangrijk omdat het lichaam in de ene of de andere toestand moet zijn om evenwicht te bereiken. 

Laten we het autonome zenuwstelsel eens bekijken als een voertuig: dominantie van het sympathische zenuwstelsel is als gas geven, dominantie van het parasympathische zenuwstelsel is als remmen voor een olieverversing en een revisie. Het is nodig om te “pauzeren” of te ontspannen, zodat het lichaam zijn energie naar binnen kan richten in de richting van genezing en groei.  Terwijl dit gebeurt, moet het autonome zenuwstelsel het gaspedaal volledig loslaten voor optimale resultaten.

Waarom is de dominantie van het parasympatisch zenuwstelsel belangrijk?

Het is noodzakelijk voor de gezondheid en het voortbestaan van het menselijk organisme dat het gemakkelijk kan terugkeren van een staat van overleving naar een staat van ontspanning, want alleen in ontspanning kan het lichaam beginnen met zichzelf te herstellen en de celreplicatie positief stimuleren.

Als het lichaam langere tijd in een staat van overleving blijft, zal uiteindelijk ziekte het gevolg zijn, omdat de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam niet volledig kunnen worden geactiveerd. Om homeostase en gezondheid van het lichaam te bereiken, moeten middelen of hulpmiddelen worden gevonden die het autonome zenuwstelsel in staat stellen moeiteloos terug te keren van een toestand van stressrespons naar een toestand van ontspanning waarin genezing en regeneratie van cellen kan plaatsvinden.

Blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht maakt een terugkeer naar parasympatische dominantie mogelijk. Regelmatig gebruik van de infrarood sauna reactiveert het parasympatisch zenuwstelsel om het lichaam te genezen en in evenwicht te brengen.

In de toestand van sympathische dominantie is het denkproces (noodzakelijkerwijs) beperkter omdat het menselijk organisme tracht te overleven; alle aandacht is naar buiten gericht naar potentiële bedreigingen. Ontspannen toestanden daarentegen bevorderen de creativiteit omdat het lichaam en de geest zich veilig voelen in hun omgeving en daarom geen bedreigingen van buitenaf verwachten.

De hersenen zijn niet langer alleen maar bezig met overleven, maar vuren neuronen in vele richtingen af, waardoor het aantal creatieve gedachten toeneemt. Creatief denken buiten de gebaande paden maakt succes en groei mogelijk op alle gebieden van het leven: zaken, wetenschap, ouderschap, kunst, financiën, zelfontplooiing en meditatie, om er maar een paar te noemen.

Infrarood Sauna Prijs

Het lichaam en breedband-infrarood licht

– Lager risico op type II diabetes
– Toename van magere spiermassa
– Vermindering van vetweefsel
– Ontgifting
– Verhoogde immuunrespons

Verhoogde insulinegevoeligheid – Activering van het cardiovasculaire systeem

Insulinegevoeligheid is een noodzakelijke voorwaarde voor de behandeling van type II-diabetes, maar ook voor de vermindering van het risico op de ontwikkeling ervan. Klinisch zinvolle gegevens wijzen erop dat lichttherapie, met name behandeling in een infraroodsauna, patiënten met een verminderde insulinegevoeligheid kan helpen. Tijd doorbrengen in een infraroodsauna heeft een positief effect op het cardiovasculaire systeem door de bloedcirculatie te bevorderen.

Uiteindelijk heeft zitten onder infrarood licht een vergelijkbaar effect als aërobe en anaërobe lichaamsbeweging zonder het autonome zenuwstelsel in een stress-toestand te brengen, zoals het geval is bij veel vormen van aërobe activiteit. De infraroodsauna is een uitstekend middel om het cardiovasculaire systeem te stimuleren bij mensen die niet in staat zijn op conventionele manieren te bewegen, zoals joggen, fietsen of zelfs wandelen. De voordelen van deze vormen van lichaamsbeweging kunnen worden verkregen door middel van saunatherapie.

In dit artikel kom je het verschil te weten over lichttherapie en infraroodtherapie

Toename magere spiermassa

Spieren herstellen om verschillende redenen sneller wanneer zij met infrarood licht worden bestraald. Ten eerste versnelt de overgang van een toestand van stressrespons naar ontspanning het herstel van de spieren en verhoogt tegelijkertijd de hoeveelheid menselijke groeihormonen. Dit betekent dat het herstel van actieve vormen van lichaamsbeweging waarbij spiervezels worden afgebroken, minder tijd vergt. Menselijke groeihormonen zijn anabole hormonen die zowel de spiermassa doen toenemen als het vetweefsel doen afnemen; deze veranderingen resulteren in een slankere, welgevormde lichaamsvorm zonder ongewenst vetweefsel.

Detox

Maak gebruik van het grootste orgaan van het lichaam: de huid. Vergroot het vermogen van uw lichaam om potentieel schadelijke stoffen en zware metalen zoals cadmium, kwik, nicotine, alcohol, lood, melkzuur en andere te ontgiften. Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt, beginnen de poriën van de huid grote hoeveelheden zweet af te geven. Door dit intense zweten begint het lichaam zich gemakkelijk te ontdoen van schadelijke stoffen, waardoor de inwendige organen worden ontlast.

Versterkt de immuunrespons

Aanhoudende infecties in het lichaam kunnen de immuunrespons verzwakken. Een bezoek aan de infrarood sauna verhoogt de lichaamstemperatuur en wekt een kunstmatige koorts op. Koorts is een natuurlijk mechanisme van het lichaam om infecties te bestrijden. Het activeren van deze koortsreactie kan het lichaam in staat stellen zich te ontdoen van infectieuze indringers die de immuniteit langzaam afbreken. Het actief opwekken van “valse” koorts door middel van infraroodsauna lichttherapie kan het lichaam bevrijden van infecties en de immuniteit stimuleren.

In dit artikel kom je het verschil te weten over lichttherapie en infraroodtherapie

Infrarood Sauna Prijs

De infrarode metamorfose: transformatie van lichaam en geest

Biomedisch onderzoek bevestigt de gezondheidsvoordelen van een regelmatig bezoek aan een infraroodsauna voor de hersenen en het lichaam. De gloed na een saunabeurt is de natuurlijke ervaring die gepaard gaat met de diepgaande celtransformatie die in alle systemen van het lichaam plaatsvindt. De na-effecten van een saunabezoek in een infraroodsauna kunnen ons een scherpe geest, een snelle geest, een gezonde celproductie en een grote creatieve ontwikkeling geven.

Dit artikel ging over de verschillen tussen lichttherapie en infraroodtherapie. Als u nog meer vragen heeft over lichttherapie of infraroodtherapie aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze experten beantwoorden al uw vragen over lichttherapie, infraroodsauna’s, infraroodlampen of infraroodtherapie. 

Lees ook: luchtverontreiniging |