Infraroodcabine

De beste infraroodcabines in België? Ontdek de IR cabine van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Infraroodcabine 2024 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infraroodcabine

Is een infraroodcabine goed voor u?

Infraroodcabine 2024 - Waarom Infrarood Sauna Kopen Prijs En Info

Is een IR cabine goed voor u? Misschien vraagt u zich af of een infraroodcabine iets voor u is? De voordelen van een infraroodcabine zijn onder meer een diepe ontspanning van de spieren, een betere spierspanning en -houding, minder stijfheid en pijn, een betere bloedsomloop, een positieve mentale instelling en een vermindering van natuurlijk voorkomende toxines.

Hoewel de IR cabine geen wondermiddel is voor alle ziekten of kwalen, kan hij therapeutische voordelen bieden die de kwaliteit van uw leven kunnen verbeteren. Dus: is een infraroodcabine goed voor u? Ja, dat is het wel! Een infraroodcabine kan een aantal voordelen bieden, waaronder pijnverlichting en ontspanning van de spieren. Het verbetert ook de bloedsomloop en de mentale houding. Plus, de therapie vermindert op natuurlijke wijze gifstoffen in uw lichaam.

Infrarood Sauna Prijs

Nu we alle voordelen hebben besproken, laten we eens bespreken waar u op moet letten bij de aankoop van een infrarood sauna voor thuis. Eerst en vooral is er veiligheid en comfort. De beste manier om uw eigen gezondheid en die van anderen te beschermen bij het gebruik van een IR cabine is het gebruik van hoogwaardige materialen en veiligheidsvoorzieningen. Zoek bijvoorbeeld naar IR cabines met verwarmingspanelen van koolstofvezel in plaats van keramische of metalen verwarmingselementen, omdat de eerste een veiliger infraroodlicht uitstralen dan de laatste twee. Zorg er ook voor dat uw sauna is uitgerust met een ergonomisch ontworpen zit- en voetkussen om uw rug te ondersteunen terwijl u zich in de sauna ontspant.

Tip: heb je al eens gedacht aan een barrel sauna voor in de tuin? Of zelfs een hottub.

Infraroodcabine 2024 - X Trend Infraroodcabine 2
infraroodcabine - januari 2024

Wat zijn de voordelen van een infraroodcabine?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een IR cabine, waaronder:

– Verbeterde circulatie
– Verhoogd metabolisme
– Ontgifting van het lichaam
– Verlichting van pijn en stijfheid
– Verbeterde slaapkwaliteit
– Lagere stress niveaus, enz.

Infrarood Sauna Prijs

Wat is een infraroodcabine?

Wat is een infraroodcabine? Een infraroodcabine is een type sauna dat gebruik maakt van licht om warmte op te wekken. Van dit type sauna wordt gezegd dat het gezonder is dan een traditionele sauna. Er wordt ook gezegd dat het doeltreffender is bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Als u op zoek bent naar een IR cabine van hoge kwaliteit, dan is X-Trend de beste keuze. Onze sauna’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en beschikken over geavanceerde verwarmingstechnologie die zorgt voor een ontspannende en therapeutische ervaring. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze IR cabines.

Infrarood Sauna Prijs

Waarom zou ik een X-Trend infraroodcabine kopen?

Waarom zou ik nu een X-Trend infraroodcabine kopen? Er zijn vele redenen waarom u een X-Trend IR cabine zou moeten kopen.

Ten eerste zijn onze sauna’s gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen om uw veiligheid en comfort te garanderen.

Ten tweede maken onze sauna’s gebruik van de nieuwste infraroodtechnologie om u de meest effectieve en gezonde detox ervaring te geven.

Tot slot zijn onze sauna’s zo ontworpen dat ze gemakkelijk te installeren zijn, zodat u in een mum van tijd van uw sauna kunt genieten!

Hoe werkt een infraroodcabine?

Een infraroodcabine is een functionele en populaire aanwinst voor veel woningen. Het is een uitstekende manier om te ontspannen, te ontgiften en spanningen uit het lichaam te halen.
Tegelijkertijd is aangetoond dat dit type sauna zeer nuttig kan zijn voor mensen die effectief willen afvallen. De warmte die door IR cabines wordt gegenereerd kan er ook voor zorgen dat spieren en gewrichten zich meer ontspannen en verfrist voelen na een lange dag werken of lichamelijke inspanning. Het is ook ideaal voor mensen die hun cardiovasculaire gezondheid en spierspanning willen verbeteren.

Een infraroodcabine verwarmt het lichaam, niet de lucht. Dit betekent dat alle delen van uw lichaam aan de warmte worden blootgesteld zonder dat u het te warm of zweterig krijgt, aangezien de voorwerpen en niet de omgeving worden verwarmd. Met een IR cabine kunt u schadelijke gifstoffen uit uw huid zweten, wat veel gezonder is dan traditionele sauna’s! Voor degenen die hun systeem willen ontgiften of gewicht willen verliezen, kan dit ook een goede optie zijn, aangezien er bij elke sessie meer gifstoffen worden geëlimineerd dankzij deze voordelen.

Bovendien hebben vele studies aangetoond dat warmte de bloedsomloop stimuleert – nog een reden waarom IR cabines zo populair zijn bij mensen die hun cardiovasculaire gezondheid willen verbeteren.

Als u uw infraroodcabine wilt kopen, moet u naar een winkel als X-Trend gaan, die producten van hoge kwaliteit en een uitstekende klantenservice biedt. Met de juiste IR cabine kunt u genieten van alle bovenstaande voordelen en meer.

Infrarood Sauna Prijs

waarmee moet ik rekening houden bij het gebruik van een infraroodcabine?

Is er iets waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van een infraroodcabine?

Veel mensen willen weten waar ze op moeten letten bij het gebruik van een IR cabine. Wat u misschien niet weet, is dat het belangrijk is om voor en na uw sessie water te drinken. U mag de IR cabine ook niet gebruiken als u een hartaandoening of aderverkalking hebt, en ook niet tijdens de zwangerschap en als u jonger bent dan 8 jaar. Maar als u van de voordelen van een infraroodcabine geniet, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Praat met uw arts als u andere zorgen hebt voordat u een IR cabine gebruikt.

De beste IR cabine komt van X-Trend en biedt een aantal functies die hem perfect maken voor wie op zoek is naar een topkwaliteit ervaring. Met deze sauna kunt u kiezen uit drie verschillende warmteniveaus, zodat u bij elk gebruik de perfecte temperatuur kunt vinden. Het heeft ook een ingebouwde timer, zodat u het kunt instellen en vergeten en weet dat uw sessie automatisch zal eindigen. Bovendien heeft de X-Trend infraroodcabine een garantie op het frame en de verwarmingselementen, zodat u zorgeloos van uw sauna kunt genieten.

Infrarood Sauna X-Trend Therapie
infrarood sauna X-Trend therapie

Wat is het beste moment van de dag om een infraroodcabine te gebruiken

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een IR cabine. Sommige mensen gebruiken het graag ’s morgens, anderen liever ’s avonds. Dit zijn enkele van de beste momenten van de dag om een IR cabine te gebruiken:

Ochtend: een infraroodcabine in de ochtend kan u helpen uw dag goed te beginnen. Het kan je helpen je hoofd leeg te maken en je energieker te voelen.

Tip: barrel sauna.

Avond: Een infraroodcabine kan u helpen te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag op het werk of op school. Het kan ook de spierpijn verlichten die vaak optreedt bij verrekte spieren en u meer energie geven voor uw dagelijkse activiteiten.

’s Nachts: IR cabines worden vaak gebruikt als onderdeel van een nachtelijke routine voor mensen die aan slapeloosheid lijden, omdat is aangetoond dat ze de slaapkwaliteit verbeteren. Een bezoek aan de IR cabine voor het slapengaan verwarmt uw lichaam en brengt een natuurlijke reactie op gang die vaatverwijding heet. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar de haarvaten, waardoor deze verwijden en het cortisol gehalte in het bloedplasma op natuurlijke wijze daalt, terwijl de zuurstoftoevoer naar de hersencellen verbetert, wat op zijn beurt leidt tot een betere slaap. Gebruik deze tijd om te mediteren en neem een warm bad voor u naar bed gaat, want ook dat kan u helpen ontspannen.

’s Avonds laat: IR cabine helpt aantoonbaar bij het vrijkomen van melatonine in het lichaam, dat vrije radicalen bestrijdt die de cellen in ons lichaam beschadigen. Infrarood lichttherapie wordt door veel mensen met slapeloosheid gebruikt als oplossing om beter te slapen zonder medicijnen of supplementen. Een IR cabine laat op de avond kan heilzaam zijn bij slapeloosheid, omdat het de bloedstroom naar de bloedsomloop verhoogt, gifstoffen uit de hersenen verwijdert en de zuurstofopname verbetert, zodat u snel in slaap valt en de hele nacht door kunt slapen!

Het beste moment van de dag om een infraroodcabine te gebruiken, hangt af van wat u met uw bezoek wilt bereiken.

De beste tijd van de dag om een IR cabine te gebruiken is ’s morgens, ’s avonds of ’s avonds laat. Ochtendsessies kunnen je helpen je hoofd leeg te maken en je energieker te voelen. Avondsessies kunnen u helpen te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Sessies laat op de avond kunnen melatonine in je lichaam vrijmaken en vrije radicalen bestrijden. Alle drie de momenten bieden voordelen die uw algehele gezondheid kunnen verbeteren! Voor meer informatie over de infraroodcabines van X-Trend: vraag uw infraroodcabine offerte aan op deze website.

Ontdek ook Vacsy!


Uitschuifbare infraroodcabine

Voordelen van ontgiften met de infrarood sauna

“Hete luchtbaden” en geïmproviseerde sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt door culturen over de hele wereld, van zweethutceremonies door de Indianen tot het bad van Diocletianus in het oude Rome. Hoewel saunabaden vandaag de dag nog steeds wordt beoefend, heeft de moderne technologie een optie mogelijk gemaakt met een bijna eindeloze lijst van voordelen: infraroodsaunatherapie.

Infrarood sauna therapie verschilt van de oude praktijk van het opwekken van warmte met vuur onder een geïmproviseerde hut, en maakt in plaats daarvan gebruik van infrarode lichtgolven om warmte in het lichaam op te wekken. Deze golven dringen dieper door in de weefsels zonder de temperatuur in de saunacabine buitensporig te verhogen. Daarom is deze therapie ideaal voor mensen die de hitte en vochtigheid van traditionele saunacabines niet kunnen verdragen en dus niet van de voordelen kunnen genieten.

Infrarood Sauna Prijs

Heb je een suiker detox nodig?

Infrarode golven zelf zijn onzichtbaar en vallen binnen het spectrum van elektromagnetische straling. Zij zijn ook bekend als “ver infrarood” (FIR) golven en hebben het vermogen een positief effect op lichaamsweefsels te hebben door onder het huidoppervlak door te dringen, de mitochondriale activiteit te stimuleren en de warmte effectief te laten circuleren.

Hoewel langetermijnonderzoek nog gaande is, wordt infrarood saunatherapie beschouwd als een betaalbare, veilige en zeer effectieve manier om pijn te verlichten, ontgifting te bevorderen, het cardiovasculaire systeem te verbeteren en nog veel meer.


Rugpijn Infraroodcabine
rugpijn IR cabine

Ontgiftingsvoordelen van de infrarood cabine

Hoeveel nog? We zullen zien dat de infrarood cabine veel meer voor uw lichaam doet dan u alleen laten zweten:

1. verbeterde huidskleur

De IR cabine verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop in het lichaam verbetert. Deze verhoogde bloedsomloop helpt niet alleen afvalstoffen te verwijderen, maar voorziet de huid ook van meer zuurstof en voedingsstoffen. Aangezien onze huid afhankelijk is van deze voedingsstoffen om collageen te vormen (dat onze huid stevig houdt), kan een IR cabine een geweldige manier zijn om de teint van de huid te verbeteren en rimpels te verminderen.

2. spoelt gifstoffen uit

Ons immuunsysteem heeft te maken met een arsenaal aan toxines waarvan onze voorouders zelfs nooit hadden durven dromen: pesticiden, giftige metalen, PCB’s in kunststoffen, vervuiling en zelfs GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen). Als je dit combineert met een leven lang slechte voeding, loop je het risico giftige stoffen op te stapelen en het immuunsysteem te verzwakken. Gelukkig kunnen behandelingen met een IR cabine uw lichaam een extra zetje geven om deze gifstoffen te elimineren. Dit wordt hoofdzakelijk bereikt door te zweten, waarvan in verschillende studies is aangetoond dat het de ontgifting bevordert en de hoeveelheid gifstoffen die in het lichaam circuleren, verlaagt.

Infrarood Sauna Prijs

3. verhoogt de bloedcirculatie.

Bloeddrukverlagende vrouwenInfrarood sauna’s verbeteren aantoonbaar ook de bloedcirculatie. Dit kan verreikende voordelen hebben, van een verbeterde huidskleur (zoals eerder genoemd) tot verlaging van de bloeddruk. Onderzoekers hebben zelfs vastgesteld dat de werking van de bloedvaten bij diabetici en rokers met een hoog cholesterolgehalte aanzienlijk wordt verbeterd door de behandeling met een infraroodcabine.

4. verbetert de cardiovasculaire functie

Van infraroodcabine is ook aangetoond dat het goed is voor uw hart. Het effect is zo sterk dat studies een verband hebben gevonden tussen tijd doorbrengen in een IR cabine en een verminderd risico op plotse hartdood, fatale coronaire hartziekten, fatale cardiovasculaire aandoeningen en zelfs algemene mortaliteit. Deze effecten zijn te danken aan de verhoogde hartslag, de verhoogde bloedstroom en de verbeterde bloeddruk bij patiënten die IR cabine-therapie gebruiken. Interessant is dat de onderzoekers de hartslag van patiënten in de sauna vergeleken met die van een stevige wandeling.

Infraroodcabine 2024 - Pijnbestrijding Met Ir Cabine
pijnbestrijding met een infraroodcabine

5. pijnbestrijding

Een ander uitstekend aspect van IR cabinetherapie is de mogelijkheid om chronische pijn te verlichten – zonder de negatieve bijwerkingen van sommige pijnstillers. Zo heeft onderzoek uit Nederland aangetoond dat patiënten met reumatoïde artritis en ankylosing spondylitis die vier weken lang in een IR cabine zaten, na de behandeling minder pijn, stijfheid en vermoeidheid hadden. De onderzoekers suggereren dat deze voordelen te danken zijn aan een vermindering van de ontsteking, waardoor de wrijving tussen de gewrichten van de patiënten afneemt, wat leidt tot chronische pijn.

6. wondgenezing

Infrarood sauna therapie heeft ook het opmerkelijke vermogen om het wondgenezingsproces te versnellen. Uit onderzoek van de NASA is gebleken dat infrarood licht de weefselgroei en de celregeneratie aanzienlijk bevordert, omdat onze mitochondriën infrarood licht zeer goed accepteren. Dit verhoogt de cellulaire activiteit die nodig is voor de wondgenezing, waarbij in één onderzoek een toename van 155-171% in de groei van menselijk celweefsel werd waargenomen en een afname van 36% in de omvang van de wond.

Infrarood Sauna Prijs

7. gewichtsverlies

Het is gebleken dat tijd doorbrengen in een IR cabine ook kan helpen bij gewichtsverlies. In een studie van zwaarlijvige volwassenen, ontdekten onderzoekers dat “…. Lichaamsgewicht en lichaamsvet daalden aanzienlijk na 2 weken saunabehandeling”. De onderzoekers denken dat dit komt door de verhoogde hartslag en het werken (d.w.z. calorieën verbranden) van het lichaam om af te koelen. Interessant is dat in dezelfde studie patiënten met een normaal gewicht en verlies van eetlust “een verhoogde calorie-inname en een verbeterd eetgedrag” vertoonden. Hieruit blijkt dat infraroodsauna-therapie kan werken als een soort “gewichts- en eetlustremmer” door ghreline (het hongerhormoon) te verhogen bij patiënten met weinig eetlust, terwijl het ghrelineniveau in evenwicht wordt gehouden bij zwaarlijvige patiënten.

8. bestrijdt chronische vermoeidheid

Uit een recente studie is gebleken dat het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), dat extreme vermoeidheid veroorzaakt zonder aanwijsbare oorzaak, sterk wordt verlicht bij patiënten die IR cabines gebruiken. In de studie brachten CVS-patiënten 15 minuten door in een sauna van 60°C, gevolgd door 30 minuten bedrust onder een deken in een aparte kamer. Dit gebeurde eenmaal per dag, vijf dagen per week, in totaal gedurende vier weken. De resultaten? Negatieve stemming, angst en depressie verbeterden aanzienlijk na de therapie, en vermoeidheid daalde van 6,7 tot 4,8 op een schaal van 1 tot 10.

Hoewel er geen duidelijk antwoord is op de vraag waarom CVS-patiënten baat hebben bij een infraroodcabine, denken de onderzoekers dat het komt door het vermogen van de sauna om oxidatieve stress te verminderen en het hartritme te verbeteren, beide factoren die in verband worden gebracht met CVS. Het is belangrijk op te merken dat de onderzoekers vaststelden dat de patiënten de effecten niet merkten tijdens de behandeling, maar zeker minder vermoeidheid ervoeren na de vier weken van behandeling.

Dus als u geïnteresseerd bent in een behandeling met een infraroodcabine tegen vermoeidheid, houd er dan rekening mee dat u misschien een maand moet sauna gaan om echt de voordelen te voelen. Maar minder dan een uur per dag gedurende vier weken om chronische vermoeidheid te verlichten lijkt een behandeling waard.

Lees ook: Luchtreiniger voor rook