Infraroodsauna tips

De beste infraroodsauna’s in België? Ontdek de infraroodsauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infraroodsauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Infraroodsauna 2024 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infraroodsauna

Infrarood cabines: 10 infraroodsauna tips om de beste ervaring te hebben

Technologie heeft geleid tot een aantal ontwikkelingen in de wereld. Technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt voor individuen om getuige te zijn van nieuwe creaties en ontwikkelingen, die ons leven gemakkelijker maken, en de wereld een veel betere plek hebben gemaakt.

Tegenwoordig maken we gebruik van producten en apparaten die men zich nooit eerder kon voorstellen, maar het is technologie die deze generatie in staat heeft gesteld om deze te kunnen gebruiken. Een voorbeeld van zo’n innovatieve technologie is infrarood cabines.

Infrarood cabines hebben traditionele cabines of sauna’s naar de achtergrond verbannen en hebben een nieuwe en spannende vervanging teweeg gebracht. Om te begrijpen hoe de infrarood cabines het leven van individuen hebben veranderd, moet men ook hun werking begrijpen. Zodra de werking duidelijk is, kan men begrijpen waarom deze cabines zich onderscheiden van de traditionele cabines en infraroodsauna’s.

De genoemde verschillen, zullen individuen toestaan ​​om te begrijpen waarom infrarood cabines beter zijn. In dit artikel wordt gedetailleerde informatie verstrekt om u de beste tips te geven om de beste ervaring met infrarood cabines te hebben, en de voordelen van infrarood therapie te leren kennen.

Infraroodsauna Tips
Infraroodsauna tips

Hoe werken infrarood cabines?

Een infraroodsauna een droge sauna die werkt met infrarood straling. Deze zenders doen het verwarmen van uw lichaam rechtstreeks, in plaats energie te verspillen aan het proces van de verwarming of de opwarming van de lucht om u heen. Het infrarood licht gegenereerd door deze cabines maakt zijn weg door de huid en laat de huid zweten.

Vergeet niet dat hoe meer de huid zweet, hoe meer ontgifting er plaatsvindt. De infrarood cabines kunnen de hartslag verhogen tot een niveau dat gewoonlijk enkel wordt bereikt tijdens het sporten. Dit tempo hartslag wordt bereikt bij een veel lagere temperatuur dan in een traditionele sauna, en dus is dit gemakkelijker en geschikter voor individuen.

7 redenen om infrarood cabines te installeren in plaats van traditionele sauna’s

De werking van infrarood cabines is gemakkelijk uit te leggen, en het is waar dat de werking van infrarood cabines vrij eenvoudig te begrijpen is. Daarom wordt dit al snel een reden voor mensen om de effectiviteit van deze infraroodsauna’s af te schrijven, en zien zij niet in waarom deze beter zijn dan traditionele sauna’s.

Hieronder vindt u een vergelijking van zowel infrarood cabines als traditionele sauna’s, en de hoofdredenen om infraroodsauna’s te installeren in plaats van traditionele sauna’s.

1. Werking en temperatuur

Zoals eerder vermeld gebruiken infrarood cabines licht om hitte te produceren en dit stelt het in staat om het lichaam op te warmen. De infrarode stralen zijn deel van het lichtspectrum en maken zo de juiste hoeveelheid warmte aan voor het lichaam. Het proces is dus snel en eenvoudig. Een traditionele sauna gebruikt haar hitte echter eerst om de lucht rond de inzittende te verwarmen, en de lucht verwarmt op haar beurt dan het lichaam. Dit proces is duidelijk ingewikkelder en langer.

Infrarood sauna’s wekken een grote hoeveelheid zweet op, en ontgiften het lichaam dus meer. Een traditionele sauna produceert echter een redelijk hoge temperatuur, wat voor sommigen ondraaglijk en oncomfortabel kan worden.

Infrarood Sauna Prijs

2. Kosten

Traditionele sauna’s hebben een hoop energie nodig om de omgeving rond de persoon te verwarmen. In traditionele sauna’s wordt de lucht verhit tot ten minste 100 graden Celsius en dus zijn de energievereisten en kosten erg hoog. In een infraroodsauna is echter minder energie nodig aangezien de infrarode lampen het lichaam rechtstreeks opwarmen.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat een normale sessie in een infraroodsauna maximum veertig minuten duurt, terwijl een sessie in een traditionele sauna uren lang kan duren.

3. Vochtigheidsgraad

Infrarood cabines verwarmen de lucht niet, en dus veroorzaken zij geen enkele vochtigheid in de omgeving. Traditionele sauna’s produceren echter een hoge luchtvochtigheid, waardoor de omgeving plakkerig en oncomfortabel wordt.

4. Gecombineerde voordelen

Infraroodsauna’s kunnen eenvoudig thuis worden geïnstalleerd. Het grootste voordeel van deze cabines is dat zij de voordelen van een handige sauna ervaring combineren met de voordelen van infrarood therapie. Infrarood therapie is al eeuwenlang populair! De infrarood therapie gebruikt golven en stralen om de lichaamstemperatuur te verhogen.

De verhoging in lichaamstemperatuur zorgt er voor dat de organen in het lichaam hun functies nog beter gaan uitvoeren. In vroegere tijden was infrarood therapie populair als middel om stralen over te dragen van één persoon naar de rest van de bevolking. De infrarood therapie heeft het voordeel dat het de lagen van het lichaam diep doordringt en de processen die plaatsvinden in alle weefsels, spieren en beenderen aanzienlijk versnelt.

Infraroodsauna 2024 - X Trend Infraroodsaunas 2022 1
infraroodsauna tips om te gebruiken

5. Extra voordelen

Infrarood cabines en sauna’s voorzien mensen van bredere voordelen voor de gezondheid, in tegenstelling tot traditionele sauna’s. Zoals eerder vermeld blinken infraroodsauna’s uit in het ontgiften. Daar bovenop verstrekken deze cabines echter voordelen waar de meeste mensen nooit aan gedacht hebben.

Infraroodsauna’s helpen het lichaam van extra kilo’s af te komen met behulp van overmatig zweten. Daarnaast is het lichaam in staat om zich van stress te ontdoen omdat de infrarood golven het lichaam helpen te ontspannen. De voordelen houden hier echter niet op, en infrarood cabines werken om het lichaam te helpen zich te ontdoen van schadelijke gifstoffen, kankerverwekkende stoffen en dus het immuunsysteem te versterken.

Infrarood cabines produceren golven die de lever en de nieren toe staan om alle schadelijke stoffen en afval uit te zuiveren. De infrarood golven helpen telkens de bloedstroom doorheen het lichaam te verhogen, en de haarvaten te verwijden. Hogere bloeddoorstroming leidt tot een hogere toevoer van zuurstof doorheen het lichaam, en geeft de organen dus extra energie om beter te functioneren.

Infrarood cabines verhogen ook de aanmaak van witte bloedcellen in ons lichaam, dankzij hun stralen en licht, die het lichaam erbij helpen om ziekten en virussen af te vechten. De verhoogde aanmaak van witte bloedcellen versnelt verder ook het genezingsproces van het lichaam en helpt de spieren om krampen en pijn aanzienlijk te verlichten. Infrarood golven helpen ook om de productie van enzymen te verhogen, en hun activiteit te versnellen en dus uw stofwisseling te versnellen.

Deze verhoogde activiteit van de enzymen helpt om een groot aantal calorieën te verbranden. De infrarood golven kunnen ook helpen om littekens sneller en met meer gemak te genezen. Het excessieve zweten veroorzaakt door de infrarood golven helpt het lichaam ook om ongemak en zwellingen te verzachten, en kan uiteindelijk ook helpen om de tekenen van veroudering tegen te gaan.

Volgens studies van deskundigen kunnen infraroodsauna’s ook helpen met het functioneren van de bloedstroom bij patiënten die lijden aan diabetes en hoge cholesterol en kunnen zij leiden tot een verlaging van hoge bloeddruk en de bloed suikerspiegel.

Infrarood Sauna Prijs

6. Eenvoudige installatie

Infrarood cabines van goede kwaliteit, die geleverd zijn door verkopers van top kwaliteit zoals X-trend, kunnen niet enkel handig blijken in gebruik, maar zullen ook gemakkelijk zijn op het gebied van installatie. Infrarood cabines kunnen makkelijk geïnstalleerd worden in een half uurtje. Traditionele sauna’s nemen echter uren in beslag om te installeren, en een aantal stopcontacten om ze aan te drijven.

7. Minder tijd

Voor mensen die even snel willen ontsnappen aan hun hectische leven kunnen infraroodsauna’s de beste optie blijken. Dit is omdat infraroodsauna’s het lichaam in korte tijd, maximum 20 minuten, opwarmen en u toestaan om snel te ontspannen.

Wie heeft behoefte aan infrarood therapie door middel van infrarood cabines?

Rugpijn Infraroodcabine

De voordelen van infrarood zijn van toepassing op de hele wereldgemeenschap. Er is geen limiet op de leeftijd voor het gebruik van deze cabines, hoewel het wel aangeraden is voor kinderen om door een oudere persoon vergezeld te worden. De bevolking is aan het groeien en steeds meer schadelijke gassen worden in de lucht uitgestoten.

Daarom is het aangeraden voor iedereen die in een bevolkte omgeving leeft en blootgesteld wordt aan schadelijke stoffen om voordeel te halen uit infrarood cabines. Infrarood therapie is bewezen het aantal contaminanten en toxines in het menselijk lichaam te verlagen en heeft dus geholpen om het aantal aangeboren afwijkingen en gevallen van kanker te verminderen.

Infrarood therapie is ook medisch getest en de resultaten hiervan tonen aan dat deze vorm van therapie loodvergiftiging kan verminderen in het lichaam, en de komende generaties kan beschermen. Naarmate mensen ouder worden, wordt het menselijk lichaam een stuk vatbaarder voor toxines.

De reden hiervoor is dat door de jaren heen onze blootstelling aan de wereld, verschillende beroepen en verschillende levensstijlen omhoog gaat. Het menselijk lichaam is dut vol met gifstoffen die kunnen worden verwijderd met behulp van infrarood therapie. Indien geen infrarood therapie wordt gebruikt, moeten andere therapieën worden gebruikt.

Deze alternatieven zijn onder andere intraveneuze therapie en andere therapieën die pijnlijk kunnen zijn en een veel hogere kosten kunnen oplopen. Vergeet niet dat infrarood therapie makkelijk bij u thuis kan worden gedaan, een stuk goedkoper is, en volledig pijnloos is.

Infraroodsauna Tips
X-trend infraroodsauna stoel

10 infraroodsauna tips voor de beste ervaring

We hebben reeds de redenen vermeld waarom infrarood cabines beter zijn dan traditionele sauna’s. Hier zijn echter enkele infraroodsauna tips om u te helpen om het beste uit uw sauna ervaring te halen.

1. Het eerste en belangrijkste dat u dient te doen is de juiste tijd vinden!

Kijk in uw agenda en ga op zoek naar een tijd die u vrij heeft. Het is helemaal geen probleem als u slechts een klein beetje vrije tijd heeft aangezien infrarood cabines zelfs een korte ontspanningstijd de moeite meer dan waard maken. Begin niet aan deze ervaring wanneer u andere verplichtingen heeft en dus als enige optie de sauna ervaring dient op te geven.

Voor sommige mensen is de ochtend de ideale tijd, terwijl voor anderen de avond het meest geschikt is. Dus is het altijd beter om een tijd te vinden die u het beste uit komt om uw vermoeide lichaam op een ontspannende ervaring te trakteren.

2. Hou een oogje op uw eetgewoonten en zorg er voor dat u geen grote maaltijd eet net voor u de sauna in gaat.

Consumeer geen grote hoeveelheden vloeistof, en dan vooral alcohol, omdat dit uw lichaam zal uitdrogen.

Infrarood Sauna Prijs

3. U dient niet alleen een oogje te houden op wat u eet, maar kijk ook uit voor de kleding die u aan heeft.

Hoe meer kledij u draagt in de sauna, hoe meer kans u heeft om ongemak te ondervinden tijdens uw sauna ervaring. Draag geen metalen juwelen zoals ringen of dergelijke aangezien deze makkelijk kunnen worden beschadigd door infrarood golven.

4. Sauna accessoires kunnen u helpen uw infraroodsauna nog interessanter en spannender te maken.

U kunt een rugsteun dragen, of zelf een steun kopen voor uw hoofd, want deze zullen de sauna nog comfortabeler maken. U kunt ook genieten van geurige oliën voor uw infraroodsauna. Thermometers en timers zijn essentieel voor de werking van infraroodsauna’s, samen met de juiste verlichting. Een streepje muziek kan ook een ontspannende achtergrond schenken om uw sauna ervaring nog genietbaarder te maken.

5. Hou het juiste aantal handdoeken bij de hand.

Normaal gesproken wordt aangeraden om slechts één handdoek mee te nemen aangezien dit makkelijk te dragen en schoon te maken is. Handdoeken kunnen worden gebruikt om het zweet van uw lichaam te drogen en zorgen ervoor dat u te allen tijde zich goed blijft voelen.

Infrarood Sauna Prijs

6. Misschien weet u dit niet, maar douches spelen een belangrijke rol in uw sauna ervaring.

U kunt een douche nemen om uw lichaam vrij te helpen maken van vuil voor u de sauna gebruikt. Telkens u zich te warm voelt tijdens de sauna ervaring kunt u een douche nemen om uw lichaam af te koelen. Onthoud dat het belangrijk is om ook een douche te nemen wanneer u klaar bent met de sauna om u te ontdoen van het zweet en de daarin aanwezige gifstoffen.

7. Zoals eerder vermeld kunnen infraroodsauna’s uw huid enorm helpen.

Om uw huid te helpen om alle voordelen van de sauna te ondervinden dient u enkele belangrijke punten in acht te nemen. Onthoud dat u best geen body lotion gebruikt voor u de sauna in gaat. Het gebruik van honing of zout op uw huid kan u echter helpen om u beter te voelen. Eens uw sauna over is brengt u wat crème aan om uw huid te hydrateren aangezien de infraroodsauna uw huid kan uitdrogen.

Traditionele sauna’s kunnen extreme schade toe richten voor mensen met huidziekten zoals eczeem. Het goede nieuws is dat infrarood cabines kunnen helpen dit te behandelen dankzij hun gunstige stralen!

8. Een tip die van groot voordeel voor u kan zijn, is dat na de sauna, u dient te vermijden dat u zich te snel aankleedt.

Het lichaam heeft tijd nodig om naar haar optimale temperatuur terug te keren, en het onmiddellijk aantrekken van kleren kan dit hinderen.

9. U moet begrijpen dat infrarood sauna’s niet voor iedereen geschikt zullen zijn.

Zwangere vrouwen wordt geadviseerd geen sauna’s te gebruiken omdat het gebruik hiervan schadelijk kan zijn voor hen. De hoge temperaturen in traditionele sauna’s kunnen de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder hinderen. Traditionele sauna’s, die een hoge hitte produceren, kunnen ook schadelijk blijken voor sommige mannen.

Dit is omdat de hoge temperaturen de productie van sperma in mannen kunnen doen vertragen. Infrarood sauna’s produceren echter een veel lagere temperatuur en veroorzaken dus niet dit soort schade in het lichaam van mannen. Oudere personen dienen advies te zoeken van een professionele deskundige alvorens te beginnen aan een sauna ervaring.

Infrarood Sauna Prijs

10. Sauna’s bestaan in verschillende maten, en geven u de optie om de grootte te kiezen die het beste aan uw behoeften voldoet.

Zo kunt u sauna’s kopen die de ervaring bieden aan één persoon tegelijk, of een sauna voor koppels, of u kunt zelfs een speciale maat sauna laten maken. Hou echter de beschikbare ruimte in het achterhoofd in uw huishouden en uw badkamer, voor u beslist welke maat het meest geschikt is voor uw eisen. Infrarood sauna’s kunnen de beste ontsnapping uit de dagelijkse stress bieden.

Infraroodsauna’s bieden u de meest comfortabele, spannende, ontspannende en volledig pijnloze manier om al uw zorgen te laten gaan. Deze makkelijk te installeren sauna’s verdubbelen het plezier van de sauna. De infrarood stralen die voorkomen in deze infrarood cabines helpen om uw lichaam te voorzien van een aantal voordelen. Infrarood cabines helpen daarbovenop ook om het menselijk lichaam te redden van een aantal beschadigingen die kunnen worden veroorzaakt door traditionele sauna’s.

Infraroodsauna’s, zoals de sauna’s die verdeeld worden door X-trend, kosten tussen 3000 tot 6000 euro. De prijs varieert naar gelang de maat van de sauna, het aantal personen die het tegelijk kunnen gebruiken en nog veel meer. Verwen uzelf dus met een sauna, want de voordelen zullen de prijs die u er voor betaalt meer dan waard zijn.

Ontdek ook: is een infraroodsauna gezond of niet

Infraroodsauna Tips
Infraroodsauna tips