Infraroodsauna voor thuis

De beste infraroodsauna voor thuis? Ontdek de infraroodsauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Infraroodsauna Voor Thuis 2023 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infraroodsauna voor thuis

Waarom je een infraroodsauna voor thuis nodig hebt

De menselijke fysiologie bestaat uit 50 triljoen cellen die elk ontwaken op de wenkende roep van de warme stralen van infrarood licht. De zachte warme stralen van het infrarode lichtspectrum hebben een magische invloed op gezondheid en welzijn, zowel bij de behandeling van specifieke en zeer ernstige aandoeningen, als voor de verbetering van de algemene gezondheid.

De moderne geneeskunde kan het krachtige en exponentiële effect kwantificeren dat dit lichtspectrum heeft op de moleculaire en cellulaire structuur van de menselijke fysiologie, en dat verantwoordelijk is voor de cascade van gezondheidsvoordelen die door infrarood sauna therapie geoogst worden.

Een breed spectrum infraroodsauna voor thuis in je buurt vinden is gemakkelijk: ze zijn te vinden in sportscholen, kuuroorden, hotels en in boetieks van infrarood sauna’s in de hele ontwikkelde wereld, en waarschijnlijk ook voor jou gemakkelijk bereikbaar in je eigen buurt.

Infrarood Sauna Prijs
Infraroodsauna Voor Thuis 2023 - Infraroodsauna Voor Thuis
X-trend infraroodsauna voor thuis

Dus, waarom een infraroodsauna in huis halen?

Als je al bekend bent met de verbazingwekkende veelheid van gezondheidsvoordelen van infrarood sauna therapie, dan vraag je je misschien af of het de moeite waard is te investeren in een infraroodsauna voor thuis.

Of je nu infrarood saunatherapie gebruikt om een specifieke aandoening te behandelen of geïnteresseerd bent in het gebruik van infrarood sauna’s om je algehele gezondheid te verbeteren, het is de moeite waard de waarde in te zien van er een in huis te halen.

Met zoveel beschikbare openbare gelegenheden waar je een infrarood sauna kunt gebruiken, waarom is het dan waardevol er een in je huis te hebben?

Inzicht in de exponentiële voordelen van infrarood sauna therapie op je gezondheid bij regelmatig, consequent en voortdurend gebruik zal helpen wat licht te werpen op het belang om een infrarood sauna in huis te halen.

Infrarood sauna therapie als behandelmethode is inclusief en holistisch; dit betekent dat de tijd die je in je sauna doorbrengt een deel van je dagelijkse ervaring wordt.

De voordelen van infrarood saunatherapie zijn samengesteld: hoe regelmatiger het gebruik, hoe groter de opbrengst.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s is de waarde van een investering in een infraroodsauna voor thuis verreikend: Behalve de royale terugverdientijd in gezondheidsvoordelen is het ook kosteneffectiever om een infraroodsauna in huis te hebben, het is veiliger, schoner, en handiger.

De therapeutische infrarood sauna voordelen van ontspanning vanuit het comfort van je huis zijn onmetelijk.

Infrarood Sauna Prijs

De Reinheidsfactor: Beperk de blootstelling aan schadelijke bacteriën door een infraroodsauna voor thuis te hebben

In infrarood sauna’s treedt overvloedige transpiratie op. Deze krachtige ontgiftingsmethode ontdoet het lichaam van schadelijke gifstoffen en verontreinigende stoffen. Plassen zweet blijven na elk gebruik in de infrarood sauna achter.

Openbare infrarood sauna’s zijn daarom zeer vatbaar voor bacteriële bloei, want verschillende personen zullen in deze kleine behuizingen overvloedig zweten. Waarschijnlijk zullen openbare gelegenheden waar infrarood sauna’s staan de ruimtes na elke sessie laten schoonmaken, maar hoe goed en welke producten worden er gebruikt?

Door een infraroodsauna voor thuis te hebben kun je het risico van blootstelling aan schadelijke bacteriën uit het zweet van andere mensen verkleinen. Verder kun je je eigen sauna schoonmaken en daarbij grondig te werk gaan, en ook niet-giftige schoonmaakmiddelen gebruiken. Niemand wil in het zweet van een ander zitten; het is riskant om de kleine ruimte van een infrarood sauna met het publiek te delen.

De bedoeling van het gebruik van infrarood sauna’s is de gezondheid te verbeteren en het is daarom contra-intuïtief om in gedeelde ruimten met het publiek overvloedig te zweten en het risico te lopen aan schadelijke bacteriën blootgesteld te worden. Het is schoner en dus veiliger om een persoonlijke infrarood sauna voor thuis te hebben.

Verminder het risico van blootstelling aan schadelijke bacteriën uit andermans zweet in mogelijk onreine openbare infrarood sauna’s en doe de investering van een infrarood sauna voor je huis en stel je veiligheid veilig.

Infrarood Sauna Prijs

Persoonlijke infraroodsauna voor thuis is kosteneffectief: Een eenmalige investering

Investeren in een infrarood sauna voor thuis is een eenmalige aanschaf en op de lange duur voordeliger dan het kopen van eenmalige gebruikssessies in kuuroorden en sportscholen. Bij aankoop van een infrarood sauna krijg je levenslange garantie. Hoewel de initiële investering hoger zal zijn dan de aankoop van een maandlang lidmaatschap van een infrarood sauna boetiek zal je uiteindelijk minder geld uitgeven door een infrarood sauna in huis te hebben.

Consequente, regelmatige infrarood saunabeurten zullen een groter effect hebben op je gezondheid en welzijn, wat betekent dat je je infrarood sauna minstens drie keer per week zult willen gebruiken. Als je de prijzen van openbare infrarood sauna’s onderzoekt en vergelijkt met de eenmalige investering van een infrarood sauna, zal je merken dat het je minder geld kost er een bij je thuis te hebben.

Behalve de financiële factor is een infrarood sauna in huis veiliger en geeft het je gemakkelijker, meer ontspannen en gemakkelijker toegang tot je gezondheidsoase.

Gemak en ontspanning: Het tijdstip van de dag dat je je infrarood saunagang neemt is belangrijk

Rol met een oog nauwelijks open uit bed, zet je infrarood sauna aan en nip aan je ochtenddrankje terwijl je je klaarmaakt om in het uitnodigende lichtbad te stappen dat je persoonlijke infrarood sauna is. Medische deskundigen suggereren dat de voordelen van infrarood saunatherapie groter zijn als je ze ’s morgens bij het ontwaken en als laatste voor het slapen gaan inneemt.

Het is onhoudbaar te verwachten dat je je naar een openbare gelegenheid kunt begeven om je infrarood saunabeurt als eerste en laatste van de dag te nemen. Omdat infrarood saunabeurten een integraal deel van je dag worden is het een uitdaging om telkens als je een infrarood sauna wilt nemen een afspraak te maken, vooral ’s morgens vroeg en ’s avonds laat.

Omdat de component van ontspanning en overdracht uit de stressrespons een sleutelrol speelt in de werkzaamheid van infrarood sauna therapie is het belangrijk dat je de ervaring op je gemak ervaart.  Behalve de uitdaging van afspraken maken en naar openbare gelegenheden rijden om je infrarood sauna te nemen, is er ook het reële feit dat naaktheid ons kwetsbaarder maakt.

Je zult naakt of bijna naakt zijn als je je infraroodsauna neemt, de meeste plaatsen, zullen eisen dat je van de infrarood sauna naar de doucheruimte gaat in een gemeenschappelijke ruimte, zelfs als je je erg op je gemak voelt met je lichaam is er een zeker element van stress betrokken bij dit niveau van kwetsbaarheid in het openbaar.

Versterk het element van ontspanning door een infrarood sauna in huis te hebben. Loop vrij van je infrarood sauna naar de douche zonder je zorgen te maken over wie je op je weg zult tegenkomen! De weelderige ontspannende kwaliteit van een infraroodsauna in je huis kan niet overschat worden. Een badjas aantrekken en van je bed naar je infrarood sauna gaan is diep voedend.

Omdat infrarood saunatherapie toestanden van ontspanning aanmoedigt als middel om langdurige toestanden van stressreactie en dus ziekte achter je te laten, is het belangrijk dat je je sessies thuis in een ontspannen omgeving kunt doen.

Infraroodsauna Voor Thuis
Infraroodsauna voor thuis | Infraroodstoel

Kies je persoonlijke infraroodsauna voor thuis op basis van kwaliteitscontrole: Niet alle sauna’s zijn gelijk geschapen

Niet alle sauna’s zijn gelijk geschapen: In feite is er grote variatie in de kwaliteit van infrarood sauna’s die tegenwoordig op de markt zijn. Inzicht in de verschillende keuzemogelijkheden geeft je de mogelijkheid de veiligste infrarood sauna te kiezen die ook de beste resultaten geeft.

Door de variatie in kwaliteit en dus in prijs van infrarood sauna’s kiezen veel commerciële bedrijven die hun klanten infrarood sauna therapie aanbieden de meest voordelige toestellen, die niet noodzakelijk het meest effectief of het veiligst zijn. Vaak zullen infrarood sauna’s die minder duur zijn giftige, goedkope bouwmaterialen gebruiken die uiteindelijk je gezondheid schaden door afgassen wanneer de toestellen opwarmen.

Als je ervoor kiest je gezondheid door infrarood saunatherapie te verbeteren, is het contraproductief om in sauna’s te zitten die giftige stoffen afgeven. Veel sportscholen en kuuroorden proberen hun inkomsten te verhogen en tegelijk de kosten van de uitrusting te verlagen om de grootste winstmarge te maken. Chemisch behandeld hout en goedkope lijm die gebruikt wordt bij de constructie van de houten delen van een infrarood sauna beginnen te ontgassen als het toestel verwarmd wordt.

Je gezondheid mag niet ten koste gaan van een mogelijk dodelijke prijs. Bedrijven die hun inkomsten willen verhogen door infrarood sauna’s van lage kwaliteit aan te schaffen en hoge prijzen te vragen voor eenmalige gebruikssessies vind je in sportscholen en kuuroorden over de hele wereld. Door te investeren in een infrarood sauna voor thuis heb je de vrijheid om kieskeurig te zijn in het merk infrarood sauna dat je kiest.

Verder is de EMF (elektromagnetische straling) emissie hoger in goedkoop gebouwde infrarood sauna’s die je in veel sportscholen aantreft. Overmatige blootstelling aan hoge niveaus van EMF emissies heeft destructieve gevolgen voor je gezondheid. Wees erop bedacht een infrarood sauna te kiezen die op EMF emissies getest is en bereid is de resultaten openbaar te maken.

Als je kiest voor een infrarood sauna in huis, kun je jezelf informeren over de verschillende fabrikanten van infrarood sauna’s en er een kiezen die het best bij je gezondheid past. Uiteindelijk ben jij de soevereine macht over je eigen gezondheid, als je kiest voor infrarood sauna therapie wees dan grondig in je onderzoek en kies de fabrikant die sauna’s maakt van milieuvriendelijk hout en hoogwaardige lijm met weinig tot geen waarneembare EMF uitstoot.

Je hoeft niet het slachtoffer te worden van bedrijven die ten koste van je gezondheid een hoge winstmarge proberen te maken. Haal een infrarood sauna in huis en verzeker je ervan dat je een toestel van de hoogste kwaliteit gebruikt: Daarmee leg je de macht over je gezondheid weer in eigen handen.

Infrarood Sauna Prijs

Waarom je een infrarood nodig hebt: Je verdient een optimale gezondheid binnen handbereik

Het infrarode lichtspectrum is brandstof voor de cellulaire en moleculaire structuur van het lichaam; daarom is de cascade van gezondheidsvoordelen die van deze behandelingsmodaliteit wordt verkregen zo krachtig. Het voeden van de cellen van het lichaam met de voedende infrarode stralen is het uiterst belangrijk deel van je dagelijkse bezigheden worden.

Als de diepgaande invloed van dit onzichtbare lichtspectrum op het cellulaire netwerk van het lichaam echt begrepen is, zal je enthousiast worden om een of twee keer per dag een infrarood sauna te nemen. Wanneer dagelijkse infrarood saunabeurten een natuurlijk deel van je expressie worden, zal je er een in huis moeten hebben.

Je zult een infrarood sauna voor je huis moeten hebben in dezelfde hoedanigheid als je een douche en een keuken nodig hebt. Regelmatige sessies met een infrarood sauna verbeteren je algehele gezondheid en pakken de beheersbehoeften van specifieke chronische aandoeningen aan. Uiteindelijk verdien je het om een rijk, gezond leven vol energie te leiden.

Met een infrarood sauna in huis ben je maar een paar stappen verwijderd van het optimaliseren van je gezondheid. Investeren in een infraroodsauna met levenslange garantie spaart je portemonnee, om nog maar te zwijgen van de veiligheids- en gezondheidsvoordelen.  De luxe om binnen het comfort van je huis in je privé infrarood sauna te stappen zal een noodzaak worden, en daarom heb je een infraroodsauna voor thuis nodig.

Gids voor de infraroodsauna voor thuis

Een gids en tips voor, tijdens en na het bezoek aan uw infraroodsauna. Als u een infraroodsauna voor thuis koopt dan wilt u graag alles weten voordat u een aanschaft. Daarom geven wij u nu enkele tips aan de hand van een gids voor infraroodsauna voor thuis. Eerst en vooral moet u weten wat u moet dragen, welke temperatuur u moet kiezen en hoe lang u daar moet blijven.

Infrarood Sauna Prijs

Vooraf de sessie in de infraroodsauna voor thuis

Drink een vol glas water of een andere hydraterende drank, zoals een suikervrije sportdrank of kokoswater, voordat u de sauna ingaat. Drink geen koffie, frisdranken, sappen met veel suiker of alcohol. Vervolgens is het goed om een korte douche te nemen om vuil, droge huid en zeep- of lotionresten van de huid te verwijderen.

Als u een droge borstel wilt gebruiken om uw bloedsomloop te stimuleren en de voordelen van de sauna te benutten, doe dit dan voordat u gaat douchen. Het is niet nodig, maar het voelt goed! In de sauna moet u zo weinig mogelijk dragen, liefst helemaal niets. 

Als u toch kleding draagt, draag dan ruimzittende, ademende kleding, zoals een korte broek en een tanktop of een ruim katoenen T-shirt, of zelfs een zwempak. Het mooie van een infraroodsauna voor thuis is dat u kunt genieten van de voordelen van zweten bij veel lagere temperaturen. Dit is belangrijk als u niet lang tegen de warmte van een conventionele sauna kunt.

Als sauna’s helemaal nieuw voor u zijn en u nog nooit in een gids over infraroodsauna’s hebt gekeken, begint u uw infraroodsaunasessies bij ongeveer 52 graden Celsius. Als u zich daar prettig bij voelt, verhoogt u de temperatuur telkens met ongeveer 5 graden tot u de temperatuur hebt bereikt waarbij u zich prettig voelt voor de tijd die u in de sauna wilt doorbrengen. Al onze sauna’s zijn ingesteld op 63 graden Celsius. In onze privé éénpersoonssauna, echter, bepalen wij de temperatuur.

Tijdens de sessie in de infraroodsauna voor thuis

Hoe lang u in de sauna blijft, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste, luister naar je lichaam en blijf niet te lang treuzelen. Als u voor het eerst een infraroodsauna gebruikt, moet u er rekening mee houden dat u meestal pas 10-15 minuten nadat u in de sauna bent geweest, begint te zweten. Als u zich flauw, claustrofobisch of ongemakkelijk voelt, kunt u de saunagang inkorten, de saunadeur openen of een douche nemen om af te koelen. Als u eenmaal gewend bent aan het saunabezoek, zult u een langer verblijf kunnen verdragen. Een gemiddelde saunabeurt duurt ongeveer 30 minuten.

U kunt drankjes meenemen in de sauna, maar ook hier alleen water of sportdrank. Drink geen cafeïnehoudende dranken of alcohol voor of tijdens uw saunabeurt. U moet een deksel of dop hebben voor elke container die u meeneemt naar uw saunabeurt in onze faciliteit om schade aan de apparatuur te voorkomen.

Infrarood Sauna Prijs

Na de sessie in de infraroodsauna voor thuis

Neem na uw saunabeurt een warme tot koele douche om zweet en gifstoffen van uw huid te verwijderen. Vermijd, indien mogelijk, het gebruik van zeep en vooral lotion op uw huid, want die verstoppen de pas gereinigde poriën alleen maar. Als u het afspoelt met koud water, zullen uw poriën snel sluiten en uw huid zal ongelooflijk en natuurlijk glad aanvoelen. Misschien hebt u behoefte om te ontspannen voordat u uw dag voortzet. Luister naar je lichaam. Een sauna is ontspannend, dus waarom niet genieten van de verkwikkende effecten.

Infraroodsauna Voor Thuis 2023 - X Trend Infraroodsauna 2
Infraroodsauna voor thuis

Tips om te onthouden voor uw infraroodsauna voor thuis

Het is goed om een flesje water mee te nemen om te drinken terwijl u in de sauna bent. Soms worden medicijnen die we hebben ingenomen, opgeslagen in vetcellen. Sommige mensen zeggen dat we herinneringen en gevoelens in onze cellen hebben opgeslagen. Wanneer het infrarode licht uw lichaam binnendringt en de cellen stimuleert, kunt u oude gevoelens ervaren of oude medicijnen proeven.

Dit is niet abnormaal en is een goed teken dat u uw lichaam ontdoet van iets dat er niet thuishoort. Kinderen onder de vijf jaar mogen helemaal niet in de sauna. Oudere kinderen moeten altijd onder toezicht staan. Als u zwanger bent of een ernstige ziekte heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u een sauna gebruikt.

Als u nog vragen hebt over uw infraroodsauna voor thuis, vraag dan raad bij een van onze experten. U kan ook altijd even langskomen in onze showroom voor al uw vragen over uw infraroodsauna voor thuis.

Ontdek: vacuummachine voor groenten en fruit