Waarom een infrarood sauna kopen

De beste infrarood sauna’s in België kopen? Ontdek de infrarood sauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Infrarood Sauna 2023 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infrarood sauna kopen

1. infrarood sauna’s verwarmen uw lichaam zonder uw hart te belasten

Waarom een infrarood sauna kopen? Wel, een infrarood sauna verwarmt de huid, niet de binnenkant van het lichaam. Het heeft een soortgelijk effect als een lang zonnebad: u krijgt een natuurlijke en zachte warmte die spieren en gewrichten ontspant zonder uw hart te belasten. Daarom is het een uitstekende optie voor mensen met gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk of artritis die hun pijn willen verlichten maar zich niet op hun gemak voelen bij het zweten in traditionele warme baden of stoombaden.

Een traditionele sauna daarentegen verwarmt het hele lichaam en kan soms te intens zijn voor mensen met een gevoelig hart of die pijn hebben. In combinatie met aromatherapie of rustgevende muziek uit de luidsprekers is het ook ongelooflijk ontspannend om tot rust te komen na een lange dag op het werk. Infrarood biedt al deze voordelen zonder uw cardiovasculaire systeem extra te belasten.

Infrarood Sauna Prijs
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
infrarood sauna - januari 2023

2. Waarom een infrarood sauna kopen: infrarood sauna’s helpen bij chronische pijn

Veel mensen lijden aan chronische pijn die niet te genezen is. Het kan moeilijk zijn om met dit soort constante ongemakken te leven, maar infrarood sauna’s bieden een veilige en effectieve manier om sommige symptomen te verlichten. Infrarood warmte dringt dieper door dan andere soorten saunatherapie, dus u krijgt meer verlichting in minder tijd. Een sessie van een uur lijkt misschien niet veel, maar na 20-30 minuten zullen uw spieren losser aanvoelen dan voorheen omdat het opgehoopte melkzuur via zweet of urine (afhankelijk van waar het zit) in de bloedbaan wordt afgevoerd.

Dat is goed nieuws, of u nu uw schouders belast in de sportschool of last heeft van rugklachten waardoor u niet lang rechtop kunt staan. Deze sessies kunnen zo vaak of zo weinig worden gedaan als u nodig hebt, afhankelijk van de resultaten die u nastreeft. Veel mensen vinden een paar bezoeken per week voldoende om hun pijn te verlichten, maar sommige cliënten kiezen voor één behandeling per dag totdat hun klachten verbeteren.

Als u zich onlangs hebt geblesseerd of als u chronische spierpijn hebt door overbelasting in de sportschool, kan een bezoek aan de infrarood sauna helpen het ontstekingsniveau te verlagen, waardoor uw lichaam zichzelf sneller kan genezen dan voorheen.

Waarom een infrarood sauna van X-Trend kopen?

Waarom een infrarood sauna kopen

Reden 1Een infrarood sauna belast uw hart niet
Reden 2Een infrarood sauna helpt bij chronische pijn
Reden 3Een infraroodcabine geeft u een natuurlijke oppepper
Reden 4Afslanken dankzij een infrarood sauna
Reden 5Verhoog uw energieniveau en uw humeur
Reden 6Infrarood sauna’s helpen bij huidaandoeningen
Reden 7 De beste ontspanning voor uw lichaam
Reden 8Een infrarood sauna helpt bij ontgiften
Reden 9Met een infrarood sauna kan je beter slapen
Reden 10Het verbeteren de kwaliteit van uw huid
Ontdek de redenen waarom een infrarood sauna of infraroodcabine van X-Trend goed is voor je lichaam.
Infrarood Sauna Prijs
Infrarood Sauna 2023 - Waarom Infrarood Sauna Kopen Prijs En Info
Info: Waarom een infrarood sauna kopen?

3. infrarood sauna’s verhogen het endorfine gehalte en geven een natuurlijke oppepper

Bij een saunabeurt in een infrarood sauna komen endorfines vrij in de bloedbaan, waardoor u zich meer ontspannen en zelfs gelukkiger kunt voelen dan voorheen. De warmte activeert het vrijkomen van deze “gelukshormonen” en geeft ze sneller vrij in je bloedbaan dan lichaamsbeweging of enige andere vorm van lichaamsbeweging alleen. Endorfine zorgt er ook voor dat pijnsignalen de hersenen niet bereiken, zodat je je over het algemeen minder ongemakkelijk voelt, wat je een extra mentaal voordeel geeft tijdens intensieve trainingen in de sportschool (of gedurende de dag).

Daarom is het een populaire optie voor mensen die lijden aan chronische pijn om hun symptomen zo veel mogelijk te verlichten zonder hun toevlucht te hoeven nemen tot geneesmiddelen op recept met ernstige bijwerkingen.

Infrarood Sauna Prijs

4. infrarood sauna’s smelten hardnekkig vet weg in probleemgebieden

Het is geen geheim dat ons lichaam vet op verschillende manieren opslaat. Sommige mensen hebben vet op hun dijen of buik, terwijl anderen de neiging hebben om aan te komen op hun armen en benen. En naarmate we ouder worden, kan het moeilijker zijn dan ooit om die laatste kilo’s kwijt te raken op hardnekkige plaatsen zoals de buik, de heupen of de rug.

Een bezoek aan de infrarood sauna stimuleert de bloedsomloop, waardoor uw lichaam gifstoffen via zweet en urine veel sneller afvoert dan normaal (afhankelijk van waar u extra vocht opslaat). De warmte ontspant ook de spieren en gewrichten in het hele lichaam: niet alleen onder de huid, waar je het het meest nodig hebt! Dus als je al jaren last hebt van cellulitis omdat je probleemgebieden een slechte doorbloeding hebben, kun je er eindelijk vanaf komen (en van alle gifstoffen die je huid er rimpelig en rimpelig uit laten zien).

Ook al zult u na één sessie geen veranderingen zien, een regelmatige behandeling in de infrarood sauna zal na verloop van tijd helpen het vet te smelten. Dit is vooral goed nieuws voor iedereen die wil afvallen en kampt met hardnekkige cellulitis of een verslapte huid als gevolg van grote gewichtsschommelingen in de loop van zijn leven. Geef uzelf de beste kans om die laatste kilo’s kwijt te raken door regelmatig naar de infrarood sauna te gaan!

Infrarood Sauna 2023 - Waarom Infrarood Sauna Kopen X Trend Knokke
Info: Waarom een infrarood sauna kopen?

5. Waarom een infrarood sauna kopen: infrarood sauna’s kunnen uw energieniveau verhogen en uw humeur verbeteren

U kent het gevoel: u sleept zich door de dag en kunt ’s morgens nauwelijks uit bed komen. En als je dan eindelijk naar de sportschool gaat, moet je alles op alles zetten om een paar sets te voltooien of een intensieve duurtraining te doen zonder elke 30 seconden pauze te nemen tussen de reps! Het lijkt misschien alsof je niet om dit probleem heen kunt (vooral als je aan chronische pijn lijdt), maar een behandeling met een infrarood sauna verandert je leven voorgoed door je energieniveau te verhogen en mensen gelukkiger dan ooit te maken.

Het is geen verrassing dat ons lichaam meer gelukshormonen produceert als we ons tijdens het sporten in het zweet werken; er komt immers endorfine vrij als we bewegen en opgeslagen gifstoffen afvoeren. De infrarood sauna gaat nog een stap verder door endorfines in het hele lichaam vrij te maken, zelfs op plaatsen waar zich vet heeft opgehoopt. Dit betekent niet alleen dat u zich gelukkiger en energieker voelt wanneer u in de infrarood sauna zweet, maar ook dat al die overtollige kilo’s op probleemzones letterlijk wegsmelten!

Een regelmatige behandeling in de IR sauna kan een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Als je depressief of ongelukkig bent om wat voor reden dan ook, wacht dan geen minuut langer om je stemming op een natuurlijke manier te verbeteren zonder je toevlucht te nemen tot voorgeschreven medicijnen vol chemicaliën en bijwerkingen die alleen maar dienen om de symptomen te maskeren in plaats van ze effectief te behandelen. Je zult je afvragen waarom niemand je over deze geweldige voordelen heeft verteld als ze eenmaal voor je beginnen te werken.

Info: Waarom een infrarood sauna kopen?

Infrarood Sauna 2023 - Waarom Infrarood Sauna Kopen
infrarood sauna - januari 2023

6. infrarood sauna’s helpen bij huidaandoeningen

We willen er allemaal goed uitzien, maar soms lijkt het wel of cellulitis het enige is dat tussen ons en een nieuw kapsel of een nieuwe outfit in staat! Maar je huid kan je ook vertellen hoe gezond je bent. Als uw poriën bijvoorbeeld verstopt raken of enigszins vergroot blijven, zelfs na maanden van inname van acne-medicatie, kan dit wijzen op een slechte leverfunctie (en dus op een ophoping van gifstoffen).

Aan de andere kant kan een droge huid met hier en daar vlekken betekenen dat je niet genoeg water drinkt. En psoriasis uitbraken kunnen wijzen op chronische nierziekte veroorzaakt door te veel suiker in je voeding na verloop van tijd. Wat de huidige problemen van uw huid ook zijn, de IR sauna speelt een belangrijke rol bij het herstel van het uiterlijk van uw huid.

Een van de vele redenen waarom infrarood sauna’s van X-Trend zo goed zijn voor uw gezondheid, is dat zij de ontgifting in alle lagen van het lichaam stimuleren, ook in de opperhuid (buitenste laag). Door dode cellen te verwijderen en gezonde celgroei te stimuleren, kan een infrarood sauna uw teint gladder maken en toekomstige puistjes voorkomen.

Infrarood Sauna Prijs

7. infrarood sauna’s bieden een diepe staat van ontspanning

Na een lange werkdag willen de meesten van ons niets liever dan hun ogen laten rusten en zich ontspannen met een kop koffie of thee. Maar als je lichaam op het mijne lijkt, heb je uren nodig om te herstellen na de hele dag omringd te zijn door mensen! Dit kan frustrerend zijn als er nog zoveel andere dingen op de lijst staan die in huis moeten gebeuren voor het slapengaan (inclusief lichaamsbeweging).

Gelukkig helpen infrarood sauna’s u in slechts 20 minuten van top tot teen te ontspannen. Het grootste voordeel van infrarood sauna’s is hun vermogen om het serotonine niveau op natuurlijke wijze te verhogen door diep te zweten, zonder negatieve bijwerkingen. Serotonine helpt stemmingen en slaappatronen in evenwicht te houden, waardoor het voor drukbezette mensen gemakkelijker dan ooit is om een goede nachtrust te krijgen.

Mensen zoeken ook: Vacuum verpakker

Infrarood Sauna 2023 - Waarom Infrarood Sauna Kopen X Trend
infrarood sauna - januari 2023

8. infrarood sauna’s helpen zich te ontdoen van gifstoffen

Infrarood sauna’s zijn de beste ontgifting therapie die de mens kent. Wanneer u in een IR sauna zweet, worden gifstoffen zoals zware metalen en pesticiden op natuurlijke wijze uit uw lichaam verwijderd. U kunt het beschouwen als een volledig natuurlijk (en zeer effectief) alternatief voor deze therapieën of dure infuusbehandelingen. Wanneer we supplementen nemen voor onze gezondheid, hopen ze zich uiteindelijk op in ons lichaam totdat ze door zweten worden uitgescheiden.

9. infrarood sauna laat je beter slapen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: ’s nachts wakker liggen met een miljoen gedachten door ons hoofd. Het kan moeilijk zijn om voldoende te kalmeren en te ontspannen om weer in slaap te vallen, vooral na een stressvolle dag op het werk! Maar een IR sauna heeft de kracht om u niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en spiritueel te ontspannen. Wanneer je lichaam in staat is om stressoren zoals pijn of ongemak los te laten (ook door gifstoffen uit te zweten), is het gemakkelijker dan ooit om positieve emoties zoals vreugde en dankbaarheid los te laten! En dat, op zijn beurt, kan je helpen om de beste slaap van je leven te krijgen.

Infrarood Sauna Prijs

10. Waarom een infrarood sauna kopen: infrarood sauna’s verbeteren de kwaliteit van uw huid

Na een paar weken detoxen in een infrarood sauna moet u merken dat uw huid er helderder uitziet en meer kleur heeft. Dit is het resultaat van een verhoogde vasculaire activiteit (doorbloeding) in alle lagen van het lichaam – inclusief de opperhuid! Met andere woorden: IR sauna’s verbeteren de bloedsomloop door de bloedstroom te stimuleren van diep in het lichaam naar gebieden aan de oppervlakte, zoals het gezicht en de handen. Dit kan leiden tot een betere hydratatie, een betere celvernieuwing voor steeds nieuwe gezonde cellen, minder huiduitbraken door minder ontstekingen en een gelijkmatigere huidskleur in het algemeen.

Waarom een infrarood sauna kopen

Verwen jezelf met een eigen infraroodcabine van X-Trend.

Infrarood Sauna 2023 - X Trend Infraroodcabine 22 1
infrarood sauna - januari 2023

Infrarood sauna’s

Zonlicht bevat alle kleuren van de regenboog en ook een aantal onzichtbare vormen van licht, waaronder het infrarode en ultraviolette spectrum. Het spectrum van infrarood licht is vrij groot. Uit onderzoek is gebleken dat de mens infraroodwarmte produceert in het “ver infrarood” bereik, dat 9,4 micron bedraagt. Infraroodwarmte in dit golflengtegebied is het meest natuurlijk en gezond voor het lichaam. Deze golflengte van infrarode warmte dringt tot 3,81 cm in de weefsels door en brengt een proces op gang dat stagnerende stoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt, verdrijft.

Dit infrarode frequentiebereik, dat door het lichaam wordt gegenereerd en de gezonde stralen van het zonlicht omvat, wordt in de infraroodsauna ervaren. Deze doordringende warmte verhoogt zachtjes de kerntemperatuur van het lichaam en stelt het lichaam in staat op natuurlijke wijze te ontgiften door te zweten, via het grootste orgaan van het lichaam – de huid. Bovendien voelt het lichaam op cellulair niveau dezelfde verhoogde bloedcirculatie, warmte en energie die normaal alleen tijdens lichamelijke activiteit wordt gevoeld.

Infrarood Sauna Prijs

Infrarood sauna’s vergeleken met traditionele sauna’s

Een traditionele sauna, zoals je die in een sportschool vindt, heeft een doosvormige kachel met daarop hete stenen. In dit type sauna wordt de lucht verwarmd en de lucht verwarmt vervolgens de persoon. Een typische traditionele sauna heeft een temperatuur van 82,22ºC tot 93,33ºC. Veel mensen vinden het moeilijk om bij deze hoge temperaturen te ademen en te ontspannen, dus blijven ze niet langer dan 5 of 10 minuten in de sauna. Als je erover nadenkt, is ons lichaam niet ontworpen om in dit hoge temperatuurbereik te functioneren. Dit creëert een stressvolle omgeving in plaats van een stressvrije.

Er is geen plaats op aarde waar we van nature zulke hoge luchttemperaturen zouden kunnen ervaren, behalve misschien als we te dicht bij een actieve vulkaan zouden zijn. In een ver infrarood sauna is de normale bedrijfstemperatuur een droge 33ºC tot 54ºC – dit is zeer ontspannend en comfortabel en geen stress veroorzakend.  Dit is een temperatuurbereik dat we in een woestijn en op veel plaatsen op aarde op een hete zomerdag zouden meemaken.

In een conventionele sauna zweet het lichaam als reactie op de hete omgeving – zweten is een oppervlakkige, verkoelende reactie.  In een ver-infraroodsauna dringt de bio-identieke infraroodwarmte diep in de weefsels door, waardoor de kerntemperatuur van het lichaam licht stijgt en het lichaam gaat zweten zoals bij intense lichaamsbeweging.  Dit zweet komt van diep uit het lichaam en veroorzaakt een diepere vorm van ontgifting dan in een traditionele steensauna.

Volledig spectrum infrarood

Het volledige spectrum verwijst naar het volledige infraroodspectrum: nabij infrarood, midden infrarood en ver infrarood. Met de toevoeging van krachtige stralers die alle drie de infrarode golflengten uitstralen, haalt u het maximale uit uw sauna. De zon is de belangrijkste bron van stralingsenergie, maar niet al deze energie is nuttig. Het leven heeft de energie van de zon nodig, maar te veel zonlicht beschadigt de huid. Infraroodwarmte biedt alle gezonde voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van zonnestraling. Jarenlang hebben medici infrarode warmtelampen aanbevolen als bron van infraroodtherapie, maar de lampen waren omvangrijk, extreem heet en moeilijk op een constante temperatuur te houden.

Onze volspectrumverwarmers zijn ontworpen naar het voorbeeld van een volspectrumverwarming van hoge kwaliteit voor sauna’s. De doeltreffendheid van infraroodgolven is zeer ruim en het voorwerp van recente studies. Van de infrarode golven zijn de ver-infrarode stralen met een golflengte van 6-12 micrometer bijzonder heilzaam voor het menselijk lichaam. Deze golven hebben het vermogen om 3,81 tot 5,08 cm in het lichaam door te dringen en de kerntemperatuur van binnenuit licht te verhogen.

Nabij- en midden-infrarood variëren van 0,75 tot 5,5 micron en versterken de voordelen van ver-infrarood. Met een diepere penetratie, verhoogt full spectrum infrarood de kerntemperatuur sneller, bevordert wondgenezing door meer bloed naar het getroffen gebied te brengen, helpt ontstekingen te verminderen en nog veel meer.  Wij schatten dat een sauna met een volledig spectrum een extra voordeel van 10-15% oplevert.

Mensen lezen ook: Luchtvervuiling zoals fijn stof is gevaarlijk

Infrarood Sauna Prijs

Lees ook: Wat is een infraroodsauna |

Waarom zou u een infraroodsauna van X-Trend moeten kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een X-Trend infraroodsauna zou moeten kopen. Infrarood sauna’s bieden verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder een betere cardiovasculaire gezondheid, betere slaap en verlichting van pijn en stijfheid. Ze zijn ook een geweldige manier om te ontspannen en stress te verlichten. Dankzij hun mobiliteit kunnen infraroodsauna’s overal worden gebruikt, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die niet de ruimte hebben voor een traditionele sauna.

X-Trend infraroodsauna’s zijn ook van hoge kwaliteit en duurzaam, wat betekent dat ze bij correct gebruik jarenlang meegaan. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid en ontspanningsroutine te verbeteren, is een X-Trend infraroodsauna een goede keuze.

Ontdek: X-Trend infraroodsauna voor reuma