X-Trend Infrarood Cabine

De beste infrarood cabines in België? Ontdek de X-Trend infraroodcabines, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

X-Trend Infrarood Cabine 2024 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infraroodcabines

De vele voordelen van een X-Trend infrarood cabine

Niet alleen wanneer het kouder buiten wordt is het lekker om te genieten van de warmte die een infrarood cabine je biedt. Een X-Trend infrarood cabine biedt heel veel voordelen voor je geest en je lichaam. Zo kom je bijvoorbeeld helemaal tot rust wanneer je gebruik maakt van een X-Trend infrarood cabine. Dit zorgt ervoor dat je even niets moet en gewoon even helemaal kunt ontspannen.

Maar ook lichamelijk zitten er vele voordelen aan het gebruik van een X-Trend infrarood cabine:

  • Heb je vaak last van koude handen of voeten?
  • Een infrarood cabine heeft een bewezen goede werking op netelkoorts en daarnaast ook een genezende werking op bijvoorbeeld psoriasis en eczeem.
  • Het gebruik van de cabine kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van hoofdpijn, buikpijn en neerslachtigheid.
  • De cabine heeft een gunstige werking op de verjonging van de huid en bij vermindering van cellulitis.
  • Wanneer je de infrarood cabine regelmatig gebruikt kan dit een goede werking hebben op een te hoge of juiste te lage bloeddruk.

Daarnaast heeft het gebruik van de X-Trend infrarood cabine ook een positieve werking op rugklachten, vermoeidheid gespannen spieren en menstruatiepijn. Het gebruik van een infrarood cabine kan dus een helende werking hebben, maar daarnaast werkt het ook therapeutisch. Het gebruik van de cabine kan ervoor zorgen dat jouw weerstand verhoogt waardoor je beter bestand bent tegen ziektes. Ook voor de bloedsomloop kan de infrarood cabine helpen, de warmte zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop van de spieren beter gaat werken.

Hierdoor kun je minder pijn aan de spieren ervaren. Wist je dat infrarood cabines ook vaak worden gebruikt bij patiënten die een therapie volgen tegen kanker?  Daarnaast maken ook topsporters vaak gebruik van de warmte van de X-Trend infrarood cabine. Zo hoeven ze geen intensieve warming-up te doen.  De cabine warmt de spieren alvast goed op waardoor er ook minder kans is op blessures.

Infrarood Sauna Prijs

Waarom een infrarood cabine bij X-Trend kopen

Wanneer je van plan bent om een X-Trend infrarood cabine te kopen dan is het goed om er zeker van te zijn dat je dit doet bij een bedrijf die kennis heeft van zaken. X-Trend kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Tenslotte koop je niet iedere dag een X-Trend infrarood cabine! Op het gebied van X-Trend infrarood cabines zijn er heel veel keuzes.

Het is belangrijk om te weten wat het beste bij jou en je situatie past. Wil je een complete cabine of liever iets wat meer past in jouw interieur. Daarnaast kan het zo zijn dat je wilt dat de cabine aan bepaalde eisen voldoet. Wil je bijvoorbeeld een X-Trend infrarood cabine van hout of ga je liever voor glas. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in de cabine allerlei extra zaken te laten installeren. Wanneer je voor echte ontspanning wilt gaan, dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een infrarood cabine te kopen met geïntrigeerde boxen of een aansluiting voor je gsm.

Zoals je merkt zijn er heel veel mogelijkheden wanneer het aankomt op het kopen van een X-Trend infrarood cabine. Bij X-Trend begrijpen we dat je misschien door alle bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen onze klanten dan ook graag bij het maken van de juiste keuze zodat je kunt genieten van een X-Trend infrarood cabine die helemaal past bij al je wensen.

X-Trend Infrarood Cabine 2024 - X Trend Infrarood Cabines
X-Trend infrarood cabines

Een X-Trend infrarood cabine voor 1 persoon, voor 2 personen of voor meerdere personen

Bij het aanschaffen van een X-Trend infrarood cabine komen heel veel zaken kijken. Stap één is om te bedenken voor hoeveel personen je graag de X-Trend  infrarood cabine wilt hebben. Maak je er alleen maar in je eentje gebruik van? Dan is een één persoons cabine degene die je zoekt. Wanneer je graag samen met je partner de dag wilt afsluiten, of jullie regelmatig door alle hectiek van de dag toe zijn aan een momentje voor jullie samen, dan kun je kiezen voor de tweepersoonscabine.

Niet alleen met je partner kun je dan heerlijk genieten van pure ontspanning maar je kunt ook een keer een vriend of vriendin uitnodigen om samen gebruik te maken van de cabine. Zo creëer jij je eigen wellness thuis! Wil je graag dat de cabine voor meerdere personen toegankelijk is? Kies dan voor een grotere variant. Hier kun je meer mensen uitnodigen om te genieten van de ontspanning die de X-Trend infrarood cabine jullie biedt. En is er even niemand die er gebruik van wilt maken? Dan heb je gewoon lekker die hele grote ruimte voor jezelf.

Infrarood Sauna Prijs

De prijs van een X-Trend infrarood cabine (factoren die de prijs bepalen)

Zoals je inmiddels al hebt kunnen lezen, is er een ruime keuze op het gebied van X-Trend infrarood cabines. Al deze keuzes beïnvloeden uiteraard ook de prijs van de cabine. Wat beïnvloedt nu allemaal de prijs van een cabine?

X-Trend legt het je graag uit:

  • De grootte van de cabine, hoe meer mensen erin kunnen hoe hoger de prijs.
  • De uitstraling van de cabine, kies je voor hout of heb je liever dat de wanden van glas zijn?

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cabine met hemlock hout. Naast de uitstraling heeft dit hout ook een antiseptische werking.

  • Het soort stralers, wil je standaard stralers of wil je bijvoorbeeld een cabine die snel opwarmt en meer diversiteit heeft in warmte?
  • Extra’s: wil je graag kunnen lezen wanneer je geniet van ontspanning in de infrarood cabine?

Dan kun je ervoor kiezen om een leeslamp te laten installeren. Geniet je meer van muziek zoals je dit vaak ook hoort in een wellness? Dan kun je ervoor kiezen om boxen te plaatsen of een aansluiting voor je gsm zodat je je eigen muziek kunt afspelen. Daarnaast kun je ook kiezen voor dimbare sturing, zitbanken van Aspen hout en vloerverwarming.

  • Wil je nog meer functies zoals bijvoorbeeld lichttherapie?

Dan kun je voor een special cabine kiezen waar dit al in zit. Op het gebied van X-Trend infrarood cabines is er heel veel mogelijk. Het is daarom ook belangrijk dat je voor jezelf kijkt wat je belangrijk vindt. Daarnaast kun je natuurlijk altijd advies inwinnen bij de medewerkers van X-Trend. Wij hebben de ervaring en kennis om je te helpen bij de beste keuze.

Nuttig om X-Trend infrarood cabines te vergelijken

Voordat je een keuze maakt, is het goed om te weten welke keuzes er allemaal zijn op het gebied van een infrarood cabine kopen. Het is dan ook goed om de verschillende cabines te vergelijken en te kijken wat er past bij de wensen die jij hebt. Uiteraard kun je ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met X-Trend. Samen kunnen we dan kijken naar jouw wensen en dit vertalen in een X-Trend infrarood cabine die daarbij past.

Op de website vind je ons ruime aanbod in diverse X-Trend infrarood cabines. Zo is er voor ieder interieur een passend aanbod. Woon je iets kleiner maar wil je wel graag gebruik maken van de infrarood? Ook dan is er een mogelijkheid. Deze stoel is de perfecte combinatie tussen comfort en design. Door de juiste vorm sluit deze infraroodstoel helemaal goed aan op het lichaam waardoor je kunt genieten van ontspanning en de warmte van de infrarood.

Wil je een goede vergelijking maken om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt? Kijk dan niet alleen naar het design maar kijk wat verder dan de extra’s die de cabine je biedt. Zo is het ook heel handig om van tevoren te weten hoeveel energie de infrarood cabine verbruikt. Het is namelijk niet alleen de kosten van de aankoop maar ook na de aankoop het verbruik. Gelukkig verbruikt een X-Trend infrarood cabine niet heel veel energie. Ter vergelijking: een stofzuiger verbruikt rond de 2000 Watt en een infrarood cabine komt daar niet boven. Uiteraard is dit wel afhankelijk van hoe vaak je de cabine gebruikt.

Wil je meer informatie over de verschillen met betrekking tot de infrarood cabines? Of wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn of waar je nog meer allemaal op moet letten bij de aanschaf van een infrarood cabine? Dan kun je altijd de medewerkers van X-Trend vragen om meer informatie.

Infrarood Sauna Prijs

Contacteer X-Trend voor een offerte op maat

Wil je ook lekker ontspannen zonder dat je daar continue voor de deur uit moet. Heb je last van lichamelijke problemen waar de warmte bij kan helpen? Dan is een X-Trend infrarood cabine een uitkomst. Deze cabine kan gewoon in je eigen huis waardoor je altijd kunt genieten wanneer jij wilt. Wil je genieten met meer mensen van de warmte? Je hoeft dan niet altijd per se op vakantie, je kunt ook samen genieten van een avondje thuis in de X-Trend infrarood cabine.

Ben je overtuigd en wil je meer informatie? Neem dan contact op met X-Trend. Wanneer jij je wensen doorgeeft kunnen wij aan de hand daarvan een offerte op maat maken. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om in onze showroom alle X-Trend infrarood cabines te bekijken. X-Trend vindt dat gezond leven en relaxen heel goed samen kunnen! Ben jij daar ook van overtuigd? Neem dan nu contact op en wij helpen je graag verder.

X-Trend Infrarood Cabine 2024 - X Trend Infraroodcabines 2
X-trend infrarood cabine - maart 2024

Een X-Trend infrarood cabine kopen

X-Trend Infrarood cabines genieten een grote populariteit als het gaat om gezondheid. Dit is te wijten aan verschillende factoren die verschillende gezondheidsvoordelen opleveren. Bovendien geeft een infraroodsauna u gewoon een goed gevoel! Maar wat is een infraroodsauna precies? Voor we ons in infrarood sauna verdiepen, moeten we eerst infraroodtherapie en infrarode golflengtes begrijpen.

Infrarood Sauna Prijs

Wat is een X-Trend infrarood cabine?

In tegenstelling tot een normale sauna, verwarmen infrarood sauna’s de lucht om u heen niet. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om uw lichaam te verwarmen.

Een infraroodsauna kan werken bij een lagere temperatuur (meestal tussen 50 en 60 graden Celsius) dan een normale sauna, die meestal tussen 65 en 80 graden Celsius ligt. De zon produceert een combinatie van zichtbaar en onzichtbaar licht, en het onzichtbare spectrum omvat ook infrarode stralen. Onzichtbare infrarode golflengtes zorgen ervoor dat de zon warm aanvoelt.

Onderzoekers hebben ontdekt dat infrarode golven heilzaam zijn voor het lichaam omdat ze gemakkelijk worden geabsorbeerd. De stralen helpen ook het lymfestelsel, het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem te versterken. Ten slotte helpen ze onzuiverheden te verwijderen.

Infrarood Sauna Prijs

Infrarood doet dit alles zonder de schadelijke stralen van de zon

Er zijn drie hoofdcategorieën in het infraroodspectrum: Nabij, Midden en Verre Infrarood. Bijna-infrarood is de snelste golflengte en dringt het diepst door. Het heeft de unieke eigenschap niet door het lichaamswater te worden geabsorbeerd, waardoor het diep in het lichaam kan doordringen en de kern van het lichaam uiterst succesvol kan verwarmen. Nabij-infrarood wordt geassocieerd met een eigenschap die direct in de cellen energie opwekt door ATP-stimulatie. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het netto resultaat is dat het de genezing van verwondingen bevordert en het celherstel verhoogt.

– Golflengten in het midden-infraroodgebied worden ook door waterdeeltjes geabsorbeerd. Tegelijkertijd wordt door vaatverwijding de bloedsomloop verhoogd, zodat de te genezen gebieden van zuurstof worden voorzien. De hartslag en de hele stofwisseling worden ook verhoogd.

– Verre infrarood is de golflengte die het dichtst bij de warmte komt die door ons eigen lichaam wordt uitgezonden. Verre infrarood activeert de klier en elimineert chemicaliën direct via de huid. De eliminatie van schadelijke stoffen via de huid is gunstig omdat het de lever ontlast van het verwerken van grote hoeveelheden vetoplosbare stoffen. Zweten in de infrarood sauna kan zeer effectief zijn in het elimineren van ongewenste chemicaliën.

X-Trend Infrarood Cabine 2024 - X Trend Infraroodcabine Kopen
X-trend infrarood cabine - maart 2024

Voordelen van een X-Trend infrarood cabine

In plaats van stoom of de normale verwarming van een sauna, maken infrarood saunakachels gebruik van de hierboven genoemde infraroodspectra om ontspanning en andere gezondheidsvoordelen te bevorderen. In een infraroodsauna is de luchttemperatuur minder belangrijk dan de kwaliteit van de infraroodwarmte.

Als u uw infraroodsauna op lagere temperaturen gebruikt, kunt u langer in de sauna blijven en meer profiteren van de infraroodstralen. Het belangrijkste verschil tussen standaard sauna’s en X-Trend infrarood cabines is de manier waarop de warmte wordt toegepast.

Standaard sauna’s gebruiken een enkel verwarmingssysteem dat de lucht verwarmt, en deze hete lucht verwarmt vervolgens de gebruiker. Infraroodsauna’s, daarentegen, maken gebruik van een geavanceerde behandeling waarbij de gebruiker slechts een kleine hoeveelheid warmte afgeeft.

U krijgt dus alle ontspanningsvoordelen van een normale sauna samen met de verhoogde gezondheidsvoordelen die de X-Trend infrarood cabine biedt bij een veel comfortabelere temperatuur. Infraroodsauna’s zijn ook droge sauna’s, en veel gebruikers vinden dat dit voor een comfortabelere sauna-ervaring zorgt. De vermeende voordelen van een X-Trend infrarood cabine zijn vergelijkbaar met die van een normale sauna. Wij hebben enkele van de voordelen voor u op een rijtje gezet.

Gewichtsverlies en verhoogde stofwisselingssnelheid

Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig saunagebruik het cardiovasculaire systeem op een vergelijkbare manier stimuleert als hardlopen. Terwijl u ontspant in de zachte infraroodwarmte, werkt uw lichaam hard om zweet te produceren, bloed te pompen en calorieën te verbranden. Als je lichaam meer zweet produceert om af te koelen, gaat je hart harder werken om het bloed sneller rond te pompen, waardoor de bloedstroom toeneemt. Deze verhoging van het metabolisme verbrandt calorieën.

Hulp bij spierpijn

Een verhoogde bloedcirculatie verwijdert metabolische afvalproducten en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, waardoor deze sneller herstellen. De diepe warmte van de X-Trend infrarood cabine helpt om perifere bloedvaten te verwijden, wat verlichting en genezing biedt voor spier- en zachte weefsel blessures. Infraroodwarmte vermindert ook de pijn aan de zenuwuiteinden en de spiertrekkingen.

Infrarood Sauna Prijs

Verbetering van het immuunsysteem

De diepe warmte van een X-Trend infrarood cabine verhoogt uw kerntemperatuur en creëert een kunstmatige koorts. Welke voordelen heeft dit voor het lichaam? Koorts is het natuurlijke systeem van het lichaam om de immuunreactie die optreedt bij infecties te versterken en te versnellen. Dit versterkte immuunsysteem in combinatie met een verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen door extreem zweten verhoogt uw algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten.

Ontgifting

Een van de grootste gezondheidsvoordelen van infraroodsauna’s is hun vermogen om de bloeddoorstroming te verhogen en zweetklieren te stimuleren, waardoor opgehoopte onzuiverheden het lichaam kunnen binnendringen. Dagelijks zweten in de sauna kan helpen het lichaam te ontgiften.

Verbetert het aanzien van cellulitis

Cellulitis kan leiden tot ongelijkmatige rimpels of een sinaasappelhuid. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft cellulitis niets te maken met gewichtsproblemen, en het verschijnen van cellulitis wordt niet altijd verminderd door gewichtsverlies. Omdat de infrarode convectiewarmte van een infraroodsauna drie keer dieper reikt dan die van een conventionele sauna, is deze veel doeltreffender in het verminderen van cellulitis.

Er is een direct verband tussen een tragere stofwisseling en de opslag van gifstoffen in vetcellen. Saunabezoek en ver infrarood warmte kunnen de hartslag en de bloedsomloop verhogen. Dit kan de ophoping van vocht in de vetcellen verminderen en het verschijnen van cellulitis tegengaan.

Infrarood Sauna Prijs

Verminder ongemak

Tijd doorbrengen in een infraroodsauna is heilzaam voor mensen die lijden aan verschillende vormen van artritis. Convectiewarmte kan ook worden gebruikt voor de behandeling van verstuikingen, zenuwpijnen, slijmbeursontstekingen, spierspasmen, gewrichtsproblemen en vele andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Veel van de stijfheden, pijnen en pijn die met het ouder worden gepaard gaan, kunnen worden verminderd of weggenomen.

Verminder stress en vermoeidheid

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna kan u helpen u ontspannen, vernieuwd en verjongd te voelen. Van infraroodsauna’s is ook aangetoond dat ze werken op het vrije zenuwstelsel, waardoor het lichaam tot rust komt zodat het kan genezen.

Verbetert de huid

Het extreme zweten dat al na een paar minuten in de infrarood sauna begint, breekt diepgewortelde verontreinigende stoffen en dode huidcellen af, waardoor de huid vlekkeloos schoon en stralend wordt. Een verhoogde bloedcirculatie brengt de natuurlijke voedingsstoffen van de huid naar de oppervlakte. Het resultaat is een verbeterde teint, soepelheid, textuur en frisse kleur. Het is ook aangetoond dat een verhoogde bloedsomloop verlichting geeft bij acne, eczeem, psoriasis, snijwonden, wonden en brandwonden. Bovendien genezen open wonden sneller en worden littekens verminderd.

Ontdek ook: unieke toepassingen van een vacuummachine