X-Trend Infrarood Sauna

De beste X-Trend infrarood sauna’s in België? Ontdek de infrarood sauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

X-Trend Infrarood Sauna 2023 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infrarood sauna

Redenen waarom u moet kiezen voor een X-Trend infrarood sauna 

Er zijn vele redenen waarom u een X-Trend infrarood sauna zou moeten overwegen. Misschien wel het meest overtuigend is het vermogen om uw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. X-Trend Infrarood sauna’s bevorderen de bloedsomloop, ontgiften, gewichtsverlies en bieden tal van andere gezondheidsvoordelen. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke en handige manier om uw gezondheid te verbeteren, is een infraroodsauna van X-Trend een geweldige optie

Wat is een sauna?

X-Trend Infraroodsaunas

Een sauna is een plaats die ontworpen is voor het reinigen en verfrissen van het lichaam met gebruikmaking van stoombad of met andere moderne methodes van warmte zoals infrarood straling. Er zijn twee types sauna’s: nat conventioneel en droog infrarood sauna’s.

X-Trend Infrarood sauna

X-Trend Infrarood sauna’s of droge sauna’s gebruiken geen water of stoom zoals conventionele sauna’s.
Maar de infrarood heaters produceren straling die de huid penetreert en de oppervlakte van het lichaam opwarmt zonder de lucht te verwarmen of vocht te produceren. Infrarood sauna’s zijn weldadig voor mensen die niet tegen veel vochtigheid kunnen door huidaandoeningen of wanneer ze zich zwak of ziek voelen als er een hoge vochtigheidsgraad is.


Infrarood Sauna Prijs

Waarom een sauna gebruiken?

X-Trend Infraroodsauna Therapie

Meer en meer werkers in de gezondheidszorg en doctoren geven toe dat er voordelen zijn bij het gebruik van X-Trend infrarood sauna’s. De diepe penetratie en de warmte die daardoor overgebracht worden, veroorzaken vasodilatatie of ontspanning van de bloedvaten, waardoor de bloedstroom naar de spieren, gewrichten en de huid verbeterd wordt en wat resulteert in een bijna directe vermindering van de pijn en van arthritis. Niet alleen leidt het tot minder pijn zonder ook maar enige medicatie, het heeft ook geen bijeffecten.

Iemand kan zo gemakkelijk stress, spanning en angst verminderen met deze ontspanningstherapie. Sauna’s zijn door de eeuwen heen gebruikt, maar onlangs is het gebruik toegenomen wegens het massale bewustzijn over hun voordelen. Er zijn sauna-centra in veel landen, met de optie van gemengde geslachten, alleen vrouwen, naakt, een enkel geslacht en andere types, afhankelijk van de landsgebruiken.

Echter, X-Trend infrarood sauna’s zijn nu ook beschikbaar in de veilige, comfortabele omgeving van het eigen huis. Deze gemakkelijk te plaatsen en handelbare sauna’s zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en met verschillende zitmogelijkheden, verschillende kleuren en andere te wijzigen details.


X-Trend Infraroodsaunas
X-Trend infrarood saunas

X-Trend Infrarood sauna forum

Veel infrarood sauna forums wijden uit over de voordelen van deze sauna’s. Als gevolg van hun vele voordelen die de gebruikers waarnemen en hun gebruik bij Detox Programma’s, is het veel gemakkelijker voor mensen om X-Trend infrarood sauna’s in hun eigen huis te hebben, dan om naar een kliniek of andere plaatsen te reizen. X-Trend infrarood sauna’s dringen dieper door in de huid, veroorzaken zo meer detoxificatie en functioneren bij elke temperatuur (zelfs als het buiten sneeuwt).

Omdat infrarood bestaat uit straling van het lagere eind van het Electromagnetische Spectrum, zijn ze minder intens en hun golflengte ligt maar iets onder dat van zichtbaar licht. De hogere golflengte straling, zoals röntgen- of gammastraling of magnetrons, zijn gevaarlijk als ze worden toegepast zonder toezicht. Ondanks dat er veel sauna’s beschikbaar zijn op de markt, is het belangrijk om een product van een hogere kwaliteit te kiezen, waarvan de samengestelde delen geen chemicaliën bevatten (zoals houtlijm).

Aangezien X-Trend infrarood sauna’s droge sauna’s zijn, is er geen gebruik of verspilling van water om stoom te produceren. In vergelijking met de traditionele sauna’s waar de hoge vochtigheid het lichaam voor 97% water laat uitzweten en slechts 3% afvalstoffen, produceert infrarood helemaal geen vocht en daarom kan het lichaam tot wel 20% afval uitzweten. Daarom zijn X-Trend infrarood sauna’s een betere methode van detoxificatie en worden zij aangeraden door doctoren bij chronische pijn, voor de algehele gezondheid en zelfs bij het chronisch vermoeidheidssyndroom.


Infrarood sauna’s bevorderen gewichtsverlies

Met een infrarood sauna van X-Trend kunt u beginnen met afvallen. De warmte van de infraroodsauna doet uw lichaam zweten en verbrandt meer calorieën dan lichaamsbeweging. Dit betekent dat u gewicht verliest zonder dat u zich al te veel hoeft in te spannen en dat u tegelijkertijd kunt blijven werken of ontspannen! Zelfs het kleinste gewichtsverlies heeft aantoonbaar talrijke gezondheidsvoordelen, zoals een betere cardiovasculaire gezondheid en een lagere bloeddruk.

Het infrarood verwarmingssysteem zendt ver infrarood lichtgolven uit die de huid binnendringen en de spieren en weefsels van binnenuit verwarmen. Dit verbetert de bloedcirculatie in het lichaam en bevordert de afvoer van gifstoffen. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw lichaam te ontgiften en de bloedsomloop te verbeteren, is een infraroodsauna van X-Trend een uitstekende keuze.

Infrarood Sauna Prijs

Een X-Trend infrarood sauna kan ontstekingsziekten behandelen

X-Trend Infrarood sauna’s zijn zeer geschikt voor de behandeling van ontstekingsziekten zoals artritis, rugpijn en chronische vermoeidheid. Infrarood licht kan ook de doeltreffendheid van andere behandelingen verbeteren, zoals ijspakkingen voor verwondingen of hotstonetherapie voor bepaalde aandoeningen. Met eenX-Trend  infrarood sauna  hoeft u zich niet meer in het openbaar te begeven als u wilt ontspannen! Deze units genereren veel warmte en zijn tegelijkertijd ongelooflijk privé en comfortabel.

Ontgift uw lichaam met een X-Trend infrarood sauna.

Een infraroodsauna van X-Trend is de perfecte oplossing voor iedereen die snel en gemakkelijk wil detoxen. Het krachtige verwarmingssysteem levert doordringende warmte die de circulatie in het hele lichaam verbetert en tegelijkertijd gifstoffen uit het lichaam trekt zodat ze veilig kunnen worden geëlimineerd. In slechts een paar sessies zult u zich beter voelen en gezonder leven dan ooit tevoren!

Een X-Trend infraroodsauna is een effectief ontgiftingsmiddel, omdat het een doordringende warmte afgeeft die uw spieren en weefsels van binnenuit verwarmt, waardoor de verre infrarood lichtgolven diep kunnen doordringen, zodat de gifstoffen in uw lichaam kunnen beginnen op te lossen en af te breken. U hoeft geen streng dieet te volgen of invasieve behandelingen te ondergaan als u gewoon kunt ontspannen wanneer u maar wilt met een infraroodsauna van X-Trend!

Kom helemaal tot rust met een infraroodsauna van X-Trend

Ons hoogwaardige infrarood verwarmingssysteem doet er alles aan om u de weldadige warmte te geven die u nodig heeft, zonder buitensporig veel elektriciteit te verbruiken. In feite verbruiken infraroodsauna’s bijna 75% minder energie dan conventionele sauna’s. Als u een zelfvoorzienende saunakachel wilt waarmee u moeiteloos uw binnenklimaat kunt regelen, is een infraroodsauna van X-Trend een uitstekende keuze.

X-Trend’s infrarood saunacabines zijn ontworpen om tot 99% van de vochtigheid in de ruimte te elimineren, zodat u droog en comfortabel blijft terwijl u in de cabine ontspant! Met een X-Trend infraroodcabine hoeft u zich geen zorgen te maken over muffe geurtjes of onaangename vochtigheid.

Een infraroodsauna is onderhoudsarm en van hoge kwaliteit

Een X-Trend infraroodsauna is ontworpen met uw comfort in gedachten. Onze cabines zijn zeer eenvoudig in gebruik en vergen weinig onderhoud. Tijdens uw saunabeurt hoeft u waarschijnlijk alleen de buitenkant van de cabine af te vegen met een droge doek of een papieren handdoek.

Wat Is Lichttherapie?
Wat is lichttherapie?

Onze infraroodcabines zijn van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

De voordelen van een infraroodsauna zijn eindeloos, maar sommige mensen denken dat ze het zich niet kunnen veroorloven. Dat is helemaal niet het geval, want een infraroodsauna van X-Trend is eigenlijk heel betaalbaar! Wij bieden onze klanten redelijke prijzen voor deze hoogwaardige infrarood sauna’s.

Ontspan en ontstress met een infraroodsauna van X-Trend

Een X-Trend infraroodsauna is een geweldige manier om stress te verlichten en uw lichaam te ontspannen na een lange, zware dag op het werk. De warmte die deze cabine uitstraalt is zeer rustgevend en kan helpen bij het verlichten van spierspanning, waardoor u zich na slechts één bezoek verfrist en verjongd voelt!

Infrarood Sauna Prijs

Hoe werkt een X-Trend infrarood sauna?

In een X-Trend infrarood sauna worden ver infrarode lichtgolven op de weefsels en spieren van uw lichaam gestraald. Deze hittegolven zorgen ervoor dat de weefselcellen opwarmen, wat tal van voordelen voor de gezondheid heeft: verhoogde circulatie in het hele lichaam, vrijkomen van toxines, verhoging van het metabolisme en de energieproductie.

Hoe ziet een X-Trend infrarood sauna eruit?

X-Trend Infrarood sauna zien eruit als normale cabines of compartimenten omgeven door muren. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig hout dat bekleed is met een speciaal hittebestendig materiaal, zodat de cabine niet verbrandt of kromtrekt terwijl u erin zit te ontspannen!

Infrarood Sauna Prijs

Een woordje over de X-Trend infrarood sauna

Infraroodsauna’s zijn tegenwoordig erg populair dankzij hun gemak en doeltreffendheid. Zij zorgen voor een eindeloze toevoer van warmte die niet alleen weldadig maar ook zeer doordringend is. Lichtgolven met ver infrarood verhogen de temperatuur in de lichaamsweefsels zonder deze te oververhitten, zoals het geval is bij conventionele sauna’s. Dit maakt de infrarood sauna veilig en effectief voor bijna elke persoon in bijna elke omgeving! U kunt zelfs op een zonnige dag buiten van de infraroodsauna genieten als u dat wenst!

Hoe ziet een infraroodcabine eruit?

Infraroodcabines zien eruit als normale cabines of compartimenten omgeven door muren. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig hout dat bekleed is met een speciaal hittebestendig materiaal, zodat de cabine niet verbrandt of kromtrekt terwijl u erin zit te ontspannen!

De voordelen van een X-Trend infrarood sauna

De voordelen van een infraroodsauna zijn

  • verhoogde energieniveaus en stofwisselingssnelheid
  • een betere bloedcirculatie door het hele lichaam
  • lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met conventionele sauna’s
  • een kalmerend effect op het zenuwstelsel bij gevoelige personen
  • verlichting van spierpijn, stijfheid en spanning
  • tijdelijke verlichting van artritissymptomen zoals gewrichtszwelling, stijfheid en pijn
  • Ontgifting van het lichaam door meer zweten.

Laten we eens nader kijken naar de voordelen van een infraroodsauna:

Stimuleert de doorbloeding van het huidoppervlak en verbetert de kleur ervan. Het vrijkomen van vetcellen door de huid tijdens een saunabeurt is een ander voordeel dat cellulitis problemen helpt verminderen.

Een verhoogde stofwisseling kan leiden tot gewichtsverlies, afhankelijk van hoe je eet. Een bezoek aan de infraroodsauna na de maaltijd bevordert de spijsvertering en voorkomt spijsverteringsproblemen zoals het prikkelbare darmsyndroom of indigestie. Het helpt ook het metabolisme in evenwicht te houden, zodat u niet de hele dag gestresseerd bent, wat tot gewichtsproblemen zou leiden.

Ontspannend effect. Het is klinisch bewezen dat de infraroodsauna de productie van pijnstillende endorfines in het lichaam stimuleert en stress, angst en slapeloosheid vermindert. Dit effect wordt nog versterkt wanneer u ook gebruik maakt van de X-Trend meditatietechnieken, die u in een diepe meditatieve toestand brengen en leiden tot innerlijke rust die uw lichaam verder ontlast, waardoor u zich ontspannen, gerevitaliseerd en verjongd voelt.

Ontgifting van het lichaam door meer zweten, wat resulteert in een betere teint van de huid doordat gifstoffen via de zweetklierporiën uit het lichaam worden verwijderd. Verlichting van spierpijn, stijfheid en spanning in de spieren, wat bij regelmatig gebruik kan leiden tot een betere mobiliteit, wat weer helpt bij gewichtsverlies omdat u zich niet meer zo beperkt voelt omdat uw lichaam bepaalde dingen niet kan doen.

Beter slapen is een groot voordeel voor mensen die lijden aan slapeloosheid als gevolg van stress of andere problemen – het bevrijdt hen van deze negatieve toestanden, zodat ze fris wakker worden en klaar zijn om weer van hun dag te genieten! Het is heilzaam voor mensen die lijden aan artritissymptomen zoals zwelling, stijfheid en pijn in de gewrichten, aangezien de verbeterde circulatie leidt tot een vermindering van de ontsteking die normaal met deze pijnlijke aandoening gepaard gaat.

Verhoogt het energieniveau en de stofwisseling, wat leidt tot een beter immuunsysteem en u meer kracht en uithoudingsvermogen geeft om ten volle van het leven te genieten! Kleinere voetafdruk in vergelijking met traditionele sauna’s met vergelijkbare voordelen, aangezien de infraroodsauna 80% minder elektriciteit verbruikt dan een traditionele heteluchtsauna. 

Verbeterde mentale helderheid door het elimineren van vrije radicalen die hersenmist, vermoeidheid en slechte concentratie kunnen veroorzaken – na slechts één saunasessie zult u zich lichter, helderder en mentaal scherper voelen voor de komende dag na uren van rustgevende slaap!

X-Trend Infrarood Sauna 2023 - X Trend Infraroodcabineimmuniteitsverbetering 1
x-trend infrarood sauna - september 2023

Wat maakt de infrarood sauna’s van X-Trend beter dan andere modellen op de markt?

De infrarood sauna’s van X-Trend zijn zeer betaalbaar. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten voor de kleinste kamers en al onze modellen worden geleverd met optionele extra’s zoals chromotherapieverlichting, aromatherapieverwarmers en hoofdsteunen.

Wij bieden ook gratis levering op alle adressen, dus er zijn geen extra kosten voor u wanneer u winkelt bij X-Trend. Elke X-Trend cabine is gemaakt van hoogwaardige materialen – waaronder geanodiseerde aluminium profielen en drielaags multiplex panelen – zodat uw cabine vele jaren mee zal gaan dankzij de robuuste constructie.

Infrarood Sauna Prijs

Waar kan ik een X-Trend infraroodsauna kopen?

X-Trend biedt een reeks prachtige infraroodsauna’s die geschikt zijn voor huishoudelijk of commercieel gebruik. U vindt ze op onze website, waar u meer te weten kunt komen over de kenmerken, specificaties en voordelen van elk model.

Lees ook: hoe gebruik je een infraroodsauna |