X-trend infraroodsauna therapie | De voordelen van een infraroodsauna

5 voordelen van X-Trend infraroodsauna therapie

Leven in een verstedelijkte wereld heeft zijn voordelen; het valt echter niet te ontkennen dat de omgeving vervuild is.

Mensen hebben meer kans op het absorberen van schadelijke gifstoffen die door auto’s, fabrieken en elektriciteitscentrales worden geproduceerd.

Deze schadelijke stoffen worden geabsorbeerd door het lichaam en kunnen leiden tot verschillende ziekten.

Eén van de gemakkelijkste en veiligste manieren om deze schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te elimineren is door te zweten.

Blootstelling aan warmte voor een aanbevolen tijdsduur met gebruik van een infraroodlamp laat uw lichaam toe om zijn bloedvaten in de huid te laten uitzetten, wat de zweetklieren stimuleert en een algemene ontspannen sfeer creëert die uw lichaam tegelijkertijd vrij maakt van schadelijke gifstoffen.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!


X-Trend Infraroodsauna Therapie
X-Trend infraroodsauna therapie

Sauna’s en types

Traditionele sauna’s hebben in de meeste culturen al duizenden jaren bestaan, en voorzien mensen met een natuurlijke manier om hun lichaam te ontgiften.

Een sauna is een afgesloten ruimte, meestal een kleine houten verwarmde hut of kamer, die specifiek ontworpen is om zweet op te wekken in mensen, en hen te laten ontspannen.

Het woord sauna is afkomstig uit de Scandinavische taal en is de aloude uitvoering van warmtetherapie.

Hoewel het meestal verwijst naar droge warmte, kan soms stoom worden toegevoegd door water te sprenkelen op hete stenen om de ervaring te versterken.

De meeste primitieve sauna’s, van oorsprong afkomstig uit Finland, waren rooksauna’s, hoewel men nu de optie heeft te kiezen uit verschillende soorten sauna’s, waaronder hout-verwarmde sauna’s, elektrische sauna’s, stoombaden en infraroodsauna’s.

Eén van de meest gerefereerde types van hedendaagse sauna’s is de infraroodsauna, die steeds meer populariteit geniet, vooral in fitnesscentra, huizen en kuuroorden, en gemakkelijk beschikbaar is bij bedrijven zoals X-Trend.

Deze soorten sauna’s zijn compact, wat ze ideaal maakt aangezien ze fantastisch werken in kleine ruimtes.

Infraroodsauna’s zijn sauna’s met droge hitte die gebruik maken van infraroodlampen om de afgesloten ruimte op te warmen om de juiste sfeer te creëren.

In tegenstelling tot elektrische sauna’s waarin stenen worden verhit met elektriciteit om hitte te produceren, gebruiken infraroodsauna’s infraroodlampen die infraroodstralen uitstoten die dan direct door het lichaam worden geabsorbeerd.

Het is bewezen dat alle soorten sauna’s een efficiënte methode zijn om de bloedsomloop te verbeteren, te helpen met gewichtsverlies en het verzachten van spierpijn, en zij bieden allen een groot aantal voordelen voor het lichaam.

In vergelijking met hun elektrische tegenhangers, zijn X-Trend infraroodcabines of -sauna’s daarenboven betaalbaarder en verbruiken ze minder energie.

Het proces waarbij de warmte van een sauna gebruikt wordt om het lichaam te reinigen is sterk gewaardeerd omwille van zijn gezondheidsvoordelen en vormt de basis van sauna therapie.

Elke sauna, traditioneel of modern, bestaat uit twee hoofdonderdelen: een hittebron en een afgesloten ruimte die de hittebron omvat.

In traditionele sauna’s kan de hittebron om het even wat zijn, van gas tot hete stenen tot hout.

In modernere sauna’s komt de warmte ofwel van elektriciteit of van infraroodlampen die infraroodstralen uitstoten.

Met betrekking tot de ruimte om de hitte vast te houden, dit kan een volledige ruimte omvatten, zoals een kamer of zweethut.

De basisfunctie van een sauna is om het lichaam op te warmen zodat de lichaamstemperatuur met een paar graden omhoog gaat.

Het lichaam zal dan trachten zijn temperatuur te verlagen om oververhitting te voorkomen door bloed naar de oppervlakte te sturen, wat het lichaam doet zweten.

Het zweetproces zal resulteren in vele voordelige fysiologische effecten en constante verhitting zal zowel de hoeveelheid als de efficiëntie van het zweten verhogen.


Sauna’s kunnen verdeeld worden in drie basistypes:

Convectie: Deze soorten sauna’s doen hete lucht om het lichaam heen bewegen, wat dan geabsorbeerd wordt en leidt tot zweten.

Geleiding: Deze soorten sauna’s maken gebruik van heet zand of stoom dat direct contact maakt met het lichaam en het opwarmt om het zweetproces te starten.

Straling: Deze soorten sauna’s maken gebruik van warmtestralen die kunnen worden gegenereerd door de zon, elektrische lampen of infraroodelementen zoals infraroodlampen om de hitte te produceren.

Het lichaam absorbeert de warmte rechtstreeks, wat het toestaat om te zweten.


X-Trend infraroodsauna therapie

Nabij-infraroodsauna’s zoals deze die beschikbaar zijn bij X-Trend worden aangedreven door nabij-infraroodlampen.

Deze warmtelampen worden op hun beurt gewoonlijk aangedreven door nabij-infrarode halogeen stralers.

Deze zijn ingebouwd in de infraroodlamp.

Infraroodlampen stoten infraroodstraling uit, die de huid doordringt en zo de nood aan het creëren van omgevingen met hoge temperaturen overbodig maakt.

Door de subcutane laag van de huid te bereiken zorgen de stralen van infraroodlampen ervoor day de warmte effectiever wordt verspreid en geabsorbeerd.

Aangezien de warmte van de infraroodlamp zich telkens op specifieke lichaamsdelen concentreert, dringen sauna’s met infraroodlampen het diepste door.

Infraroodlampen zijn flexibel, makkelijk te gebruiken, effectiever, veelzijdiger en comfortabeler in vergelijking met andere manieren van verhitting.

Infraroodlampen zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten en gebruiken verschillende stroomeenheden van 150 watt tot 500 watt.

De meeste infraroodlampen hebben concentrische ringen die helpen de stralen toe te spitsen op specifieke gebieden.

De meeste infraroodlampen zin verstelbaar en staan de gebruiker toe ze te verplaatsen om de hitte te richten waar deze vereist is.

Het licht dat gegenereerd wordt door infraroodlampen staat bekend voor het effectief verzachten van pijn en kwalen veroorzaakt door spierproblemen en stijve gewrichten.

De geproduceerde warmte is effectief genoeg om diep in de huid door te dringen, maar comfortabel genoeg om de bloedsomloop te stimuleren en de spieren op te warmen.

Deze spieren verzachten dan automatisch en verminderen de stijfheid in gewrichten, wat het lichaam flexibeler maakt.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!


X-Trend Infraroodsauna Therapie
X-Trend infraroodsauna therapie


Voordelen van infraroodlampen

• Eenvoudig te gebruiken: Infraroodlampen zijn eenvoudig te gebruiken aangezien zij geen ingewikkelde apparatuur nodig hebben.

De infraroodlamp straalt de warmte uit door een soort gloeilamp die gemakkelijk in de lamp kan geschroefd worden.

• Makkelijk beschikbaar: Infrarode warmtelampen zijn makkelijk beschikbaar in winkels en op het internet.

Iedereen die ze nodig heeft kan ze met gemak kopen.

• Duurzaam: De duurzaamheid van infraroodlampen varieert; zij kunnen echter tot 5000 uur meegaan, wat neerkomt op bijna 10 jaar dagelijks gebruik in een sauna.

• Kosteneffectief: De meeste infraroodlampen zijn redelijk goedkoop en makkelijk betaalbaar, vooral voor gebruik in sauna’s.

• Gunstig spectrum: De meeste infraroodlampen die hitte opwekken produceren een volledig gamma aan lichtgolflengten, waaronder het rode, oranje en gele kleurbereik.

Dit staat bekend voor het stimuleren van de lagere lichaamsorganen alsook de bijnieren.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!


Toepassingen van X-Trend infraroodsauna therapie

In de vroege jaren van de twintigste eeuw nam het gebruik van sauna’s af, aangezien moderne geneeskunde en technologische vooruitgang mensen van andere alternatieven voorzag.

Echter, in de laatste twintig jaar of zo, zijn sauna’s weer populair geworden aangezien het bewezen is dat zij een betrouwbare methode om schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen zijn.

Naast het gebruik van sauna’s in sauna therapie, hebben zij verschillende andere toepassingen, waaronder:

De gezondheid handhaven: Het is bewezen dat regelmatig gebruik van sauna’s veel gezondheidsvoordelen heeft, aangezien bekend is dat de hitte de bloedvaten doet verwijden wat de bloeddoorstroming verhoogt en de circulatie van het bloed verbetert.

Het voedt ook de klieren en reinigt de huid aangezien eens het lichaam zweet begint te produceren, de dode huidcellen vervangen worden.

Sauna’s staan ook bekend voor het bieden van veel van de voordelen van lichaamsbeweging.

Ontspanning: Regelmatig gebruik van de sauna ontspant de spieren alsook het zenuwstelsel.

Wanneer uw spieren ontspannen, wordt spanning verzacht van uw lichaam terwijl het bekend is dat het ontspannen van uw zenuwstelsel pijnlijke migraines en hoofdpijn vermindert.

Een sauna staat het lichaam toe zich te kalmeren en stelt u in staat te ontspannen na een lange dag door gebruik van een gezonde methode.

Het wekt ook slaap op en de warmte van de sauna helpt uw lichaam bij het vrijgeven van endorfines.

Endorfines zijn een feel-good chemische stof die stress doet afnemen en u meer doet ontspannen, wat uw lichaam helpt bij het slapen.

Voortdurend zweten in een afgesloten aangewezen ruimte helpt stress te verzachten aangezien het u een warme, rustige plek biedt zonder enige afleidingen.

Spirituele ontwikkeling: Historisch zijn sauna’s en stoomkamers gebruikt om heilige ceremonies uit te voeren.

Hoewel dit nu niet meer van toepassing is, maken de warme omgeving en de vorm van de kamer het een uitstekende plek voor emotionele en fysieke reiniging.

Tijd doorgebracht in een sauna biedt u niet alleen fysieke en mentale voordelen, maar geeft u ook een veilige ruimte om na te denken, te mediteren, en te bidden.

Terwijl u zich ontspant kunt u de angsten en alle negativiteit waar u aan vasthoudt loslaten.

Het toevoegen van andere zaken zoals geluid, aromatherapie of kleur versterkt de effectiviteit van de hitte, dit is waarom infraroodcabines zoveel effectiever zijn.

De waaier van kleuren beschikbaar in X-Trend infraroodsauna therapie stimuleert het lichaam en verbetert de algemene ervaring.

Genezing: Sauna’s staan bekend om hun genezende eigenschappen en het is bewezen dat één tot vier uur per dag doorbrengen in een sauna verscheidene gezondheidsvoordelen zal bieden.

Het is een uitstekende manier om energie toe te voegen aan uw lichaam en het is bekend dat het infecties geneest en helpt met andere delen van het lichaam.

De warmte van de sauna kan de inwendige organen ontlasten en kan de bloedsomloop verhogen, wat zoals vermeld spier- en gewrichtspijn vermindert.

Verschillende gifstoffen die wij innemen, alsook de schadelijke stoffen waar ons lichaam aan wordt blootgesteld, kunnen onze gezondheid negatief beïnvloeden.

Schadelijke chemische stoffen zoals organische chemicaliën, giftige metalen en biologische gifstoffen beschadigen ons lichaam voortdurend, hoewel de effecten vaak subtiel zijn en dus genegeerd worden door artsen.

Het verwarmen van het lichaam is een natuurlijk mechanisme dat het lichaam toestaat deze gifstoffen aan te vechten zonder hulp van uitwendige elementen, wat infecties en andere tekortkomingen voorkomt.

Sociale interactie: Alle soorten sauna’s zijn een goede plek om mensen te ontmoeten.

De meeste sauna’s, vooral de grotere modellen, staan vrienden, familie of kennissen toe om een band te slaan over het gebruik van de sauna.

Vaak gebruikt als gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen voor families en gemeenschapsgroepen, staan sauna’s bekend voor het bevorderen van openheid en gemeenschapszin.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!


X-Trend Infraroodsauna Therapie
X-Trend infraroodsauna therapie

Voordelen van X-Trend infraroodsauna therapie

In vergelijking met traditionele sauna’s werken infraroodsauna’s aan een lagere temperatuur aangezien de infraroodtechnologie het lichaam de opgewekte droge hitte laat absorberen.

Traditionele sauna’s produceren daarentegen hoge hitteniveaus om zweet op te wekken, wat het lichaam snel doet opwarmen en dus overvloedig doet zweten, wat redelijk oncomfortabel kan zijn.

De hitte van infraroodlampen bouwt langzaam op en is niet hoog genoeg om oncomfortabele reacties op te wekken in het lichaam.

Het is daarom veiliger wanneer het diep in de spieren en gewrichten doordringt en werkt als een vervanging voor natuurlijk licht van de zon zonder enige schadelijke UV-stralen.

De hitte staat uw lichaam toe zijn metabolisme te stimuleren en uw algemene cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, alsook te helpen bij gewichtsverlies.

X-Trend infraroodsauna therapieën, zoals de soorten die beschikbaar zijn bij X-Trend, die gebruik maken van infraroodlampen hebben verscheidene voordelen, zoals:

1. Het lichaam ontgiften

2. Het metabolisme stimuleren

3. Huidzuivering

4. Hulp bij gewichtsverlies

5. Pijnverzachting


1. Het lichaam ontgiften

Het gebruik van infraroodcabines doet diep zweten plaatsvinden wat u kan helpen het aantal ongewenste schadelijke gifstoffen in uw lichaam te verminderen.

Met een steeds hoger niveau aan afvalstoffen in uw systeem is ontgiften een noodzakelijk onderdeel van een goede gezondheid geworden.

Uw lichaam dient zich te zuiveren door schadelijke bacteriën die uit uw omgeving worden ingenomen te vernietigen.

Aangezien sauna’s u overvloedig doen zweten, scheidt het lichaam alles wat ongewenst en dus schadelijk is uit met behulp van dit zweet.

Dit kan pesticiden, zware metalen, toxische chemische stoffen, straling en andere gifstoffen omvatten.

Wanneer het lichaam verwarmd wordt, gaat de hartslag omhoog, wat het bloed dichter bij de oppervlakte brengt en het ontgiftingsproces laat versnellen.

Het lichaam zal dan op natuurlijke wijze het proces van het afbreken van vetweefsels versnellen wat de gifstoffen in de weefsels in de bloedsomloop doet terechtkomen.

Deze gifstoffen verlaten dan het lichaam door het zweten.

2. Het metabolisme stimuleren

Het is bewezen dat het gebruik van infraroodcabines de energieniveaus in de gebruikers kan verhogen, wat helpt chronische vermoeidheid af te vechten.

Sauna’s staan bekend voor gelijkaardige gezondheidsvoordelen als lichaamsbeweging en kosten uiteraard minder inspanning dan krachtige training.

Vooral in het geval infraroodsauna’s produceert het lichaam meer ATP, de energie-eenheid van de cellen bij blootstelling aan infraroodstralen.

Het contact met de infraroodstralen stimuleert de energieprocessen in de cellen van het lichaam.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!

3. Huidzuivering

Het gebruik van infraroodlampen in infraroodcabines laat het proces de huid glad maken door de poriën te verkleinen.

Sauna’s verjongen de huid langzaam aan en verminderen ook zichtbare cellulitis.

Verschillende factoren zoals stress, blootstelling aan de zon, blootstelling aan choline en andere emotionele triggers veroorzaken het terugtrekken van het bloed uit de huid, wat op zijn beurt de huid doet verslijten.

Zweten laat de dode huidcellen wegspoelen en doet de huid er beter uitzien en aanvoelen.

Zweten staat de huid toe de opperhuid en zweetklieren af te spoelen en schoon te maken, wat uw poriën reinigt en verbetert.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!

4. Gewichtsverlies

Zweten vermindert het lichaamsvet aangezien het uw lichaam door dezelfde functies doet gaat als bij lichaamsbeweging. Indien u dit combineert met lichaamsbeweging zal dit het proces van het gewichtsverlies grondig versnellen.

Een sessie van een half uur in één van de X-Trend infraroodcabines die infraroodlampen gebruiken kan u helpen tot 600 calorieën te verbranden.

Het staat u toe om vet en cholesterol te verbranden zonder uw dieet of lichaamsbeweging aan te passen.

De warmte die opgewekt wordt in de sauna zal de gehele temperatuur van uw lichaam verhogen.

Dit zal leiden tot een verhoogde hartslag, wat ook gebeurt wanneer u beweegt.

Naargelang uw lichaam meer inspanning levert om de temperatuur te verlagen, zal het meer calorieën verbranden, wat zal leiden tot gewichtsverlies.

Het zal ook het hartminuutvolume, de hartslag en het algemene metabolisme van uw lichaam verhogen.

5. Pijnverzachting

Sauna’s zijn een uitzonderlijke manier om pijn te verminderen en de flexibiliteit te verhogen omdat herhaaldelijk gebruik verhoogde bloeddruk doet verlagen en de algemene rekbaarheid van de bloedvaten verbetert.

De hitte geproduceerd door infraroodcabines zal de algemene temperatuur van uw lichaam verhogen wat op zijn beurt de algemene bloeddoorstroming verhoogt.

Continu gebruik helpt de bloedsomloop te stimuleren en verbetert spierherstelling.

Door de verhoogde bloedstroom kan meer bloed naar de spieren worden gebracht, wat de pijn vermindert.

De verbeterde circulatie resulteert in de oxidatie van weefsels wat handig is aangezien het ontstekingen van de spieren en gewrichten vermindert en daardoor pijn verzacht in spieren en gewrichten.

Hierdoor kan het bloed de organen gemakkelijk bereiken en het lichaam en de organen hydrateren.

Bloeddoorstroming ontlast organen en het komt ook de sinussen en andere gewrichten sterk ten goede.

Als de bloedcirculatie toeneemt, stimuleert het de zweetklieren, en geeft het meer gifstoffen vrij.

De warmte van de infraroodlamp bereikt probleemgebieden en stimuleert doorbloeding, wat pijn vermindert en flexibiliteit verhoogt aangezien meer bloed uw handen, huid en voeten bereikt.

Sauna’s zijn bewezen van nut te zijn voor mensen die proberen te herstellen en artritis, allergieën en andere aandoeningen hebben.

De toegenomen bloedstroom helpt bij de behandeling van chronische nek-, rug- en gewrichtspijn.

Probeer nu X-Trend infraroodsauna therapie!