Infraroodsauna detox

De beste infraroodsauna’s in België? Ontdek de infraroodsauna’s van X-Trend, dé infrarood expert met meer dan 20 jaar ervaring.

Ontdek ons infraroodsauna gamma en vraag vrijblijvend prijzen & advies aan:

Infraroodsauna 2024 - Infrarood Saunas Van X Trend

Stap 1 van 2 - Infrarood sauna

X-Trend Infrarood Sauna: Prijzen
X-Trend Infraroodsauna

Infraroodsauna detox

Elimineer schadelijke stoffen uit het lichaam voor een lang leven, gezondheid en vitaliteit. Waarschijnlijk heeft u het woord ontgiften in verschillende contexten gehoord.  Aangezien dit modewoord heeft opgedaan prevalentie en populariteit, zelfs onder mainstream culturele normen, is het meer geworden van een banaliteit.

Wanneer woorden of zinnen cliché worden is het belangrijk om verder te kijken dan de hype van het geciteerde modewoord en naar de diepte en het belang ervan voor gezondheid en welzijn. Ontgifting van het lichaam vindt van nature plaats door eliminatie, dus in feite zijn we allemaal dagelijks het lichaam aan het ontgiften van afvalproducten.

Dus, waarom heeft het woord zoveel bekendheid gekregen bij de gezondheidsgoeroes? Is het meer dan een modegril die uit het middelpunt van de belangstelling zal verdwijnen? Culturen over de hele wereld en door de geschiedenis heen hebben zich tot een verscheidenheid van zuiveringsprotocollen gewend om het lichaam te reinigen en om contact te zoeken met een hogere macht.

Van darmspoelingen tot spirituele baden en verschillende warmtetherapieën, zoals de zweethutten van de Indianen, hebben mensen al voor de geschreven geschiedenis gezocht naar manieren om het lichaam te reinigen van onzuiverheden.

Ondanks de populariteit van ontgiften in de gezondheids- en welzijnsindustrie en de schijnbaar moderne uitstraling ervan, maken ontgiftingsprotocollen al millennia deel uit van de menselijke ervaring.

Infrarood Sauna Prijs

Naarmate de bevolking van onze planeet groeit, in combinatie met de opkomst van de industrialisatie, worden wij als een wereldwijde gemeenschap blootgesteld aan steeds grotere hoeveelheden verontreinigende stoffen in onze externe omgeving. 

Daar komt bij dat de voedingsindustrie steeds meer bewerkt voedsel produceert en fruit, granen, vlees en groenten behandelt met chemicaliën en groeihormonen, waardoor de behoefte om het lichaam te ontgiften steeds groter wordt.

Gebaseerd op oude tradities van zuivering door doelbewuste transpiratie, biedt infraroodsauna therapie de mogelijkheid om het lichaam te reinigen met behulp van state-of-the-art technologie om het natuurlijke vermogen te bevorderen om schadelijke toxische ophopingen van binnenuit te elimineren.

Tip: ontdek onze mooie infrarood sauna modellen en onze barrel sauna’s voor in de tuin en onze hottub prijzen.

Infraroodsauna Detox
X-Trend infraroodsauna detox
Infrarood Sauna Prijs

Wat betekent ontgiften?

Ontgiften betekent het actief verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam. Deze opzettelijke reiniging en zuivering van het lichaam gaat verder dan het natuurlijke proces van eliminatie om proactief het lichaam te ontdoen van schadelijke verontreinigende stoffen om een verhoogde gezondheid, vitaliteit en welzijn te bereiken.

Er zijn verschillende modaliteiten beschikbaar om het lichaam te ontgiften. Vasten bijvoorbeeld, ontlast het lichaam van de energie die nodig is om voedsel te verteren en creëert in wezen een schone lei.

Het actief innemen van sappen en theeën die de dikke darm aanzetten tot het elimineren van de ophoping van stoffen langs de wanden van het dunne en dikke darmkanaal is een effectieve manier om het spijsverteringskanaal te zuiveren. Colonics worden ook gebruikt om schadelijk afval van onderaf uit het systeem te halen om het lichaam te ontgiften.

Hoewel vasten en het reinigen van het spijsverteringskanaal geweldige middelen kunnen zijn om te ontgiften, is de modaliteit van warmtetherapie om overvloedige transpiratie te bevorderen, misschien wel het meest overtuigende middel om het lichaam te ontdoen van schadelijke afvalstoffen.

Sinds de ontdekking van vuur heeft de mens zich tot verschillende modaliteiten gewend om verwarmde structuren te creëren die actief de zuivering door zweten bevorderen.

Om er maar een paar te noemen: Inheemse Amerikaanse Zweethutten, Turkse Haman (stoombaden), de Romeinse en Griekse Badhuizen, en de traditionele Finse Sauna zijn allemaal modaliteiten van warmtetherapie die worden gebruikt met de expliciete bedoeling om interne warmte te cultiveren om gifstoffen in het lichaam via zweet af te voeren.

De huid is het grootste orgaan in het menselijk lichaam; de unieke menselijke eigenschap van transpiratie maakt het mogelijk dat schadelijke toxische stoffen door het membraan van de huid worden losgelaten.

Het zuiveren van het lichaam door zweten is niet alleen gemakkelijk, het is ook ontspannend en plezierig. Infrarood sauna therapie is gebaseerd op de wijsheid van de oude tradities van warmtetherapie en maakt gebruik van de vooruitgang in de wetenschappelijke technologie om het ultieme ontgiftingsprotocol te creëren.

Infrarood Sauna Prijs
Infraroodsauna Detox
Infraroodsauna detox

Waarom is het belangrijk om het lichaam te ontgiften?

Het menselijk lichaam is bioaccumulatief, wat betekent dat er een natuurlijke absorptie is van stoffen in onze externe omgeving in de interne atmosfeer van de fysiologische constructie.

Een overbelasting van toxische verontreinigende stoffen die in de bloedbaan, de vitale organen en vooral in het vetweefsel van het lichaam worden opgenomen, kan het immuunsysteem verzwakken en een ravage aanrichten in het autonome zenuwstelsel.

Wanneer het lichaam overbelast raakt met giftige stoffen kunnen chronische ziekte, vermoeidheid en lusteloosheid de overhand krijgen.

Door het lichaam actief te ontgiften van schadelijke verontreinigende stoffen, wordt het mogelijk om het ontstaan van chronische aandoeningen, waaronder een verscheidenheid aan auto-immuunziekten, te voorkomen.

Actief ontgiften kan de vitaliteit herstellen, het fysieke uiterlijk van het lichaam verbeteren door de biologische leeftijd te verlagen, en het energieniveau op natuurlijke wijze verhogen. Infrarood sauna therapie verhoogt de interne kerntemperatuur van het lichaam om een kunstmatige koorts te creëren.

Deze ‘koorts’, zal het lichaam reinigen van invasieve infecties, evenals van andere schadelijke stoffen:
– Bacteriële Infectie
– Giftige metalen (cadmium, lood, kwik)
– Chemische toevoegingen aan voedsel (Pesticiden en groeihormonen)
– Ongebalanceerde Hormonen (Adrenaline, melkzuur, en cortisol)

Het zuiveren van het lichaam van schadelijke gifstoffen is noodzakelijk om de gezondheid, en uiteindelijk, de levensduur van het lichaam te behouden.

De kunstmatige koorts die wordt opgewekt door de infrarood sauna therapie zal mensen in staat stellen om passief het lichaam te reinigen door gebruik te maken van het grootste orgaan, de huid, om schadelijke stoffen uit het lichaam te laten gaan.

Zelfs wanneer het niet merkbaar is voor ons bewustzijn, vechten de meeste mensen actief tegen chronische bacteriële infecties in het fysieke lichaam en alle mensen die vandaag de dag leven worden blootgesteld aan ongezonde chemicaliën in ons voedsel en de lucht.

Kortom, ongeacht de schijnbare gezondheid, zou iedereen baat hebben bij het actief ontgiften van het lichaam. Het meest krachtige protocol voor zuivering dat vandaag de dag beschikbaar is, is breed-spectrum infrarood sauna therapie.

Infrarood Sauna Prijs

Hoe bevordert infrarood sauna therapie het ontgiftingsprotocol: De dynamische relatie tussen het infrarood lichtspectrum en de menselijke fysiologie

Infrarood licht is een soort stralingsenergie die zich in het onzichtbare spectrum van licht bevindt en niet met het menselijk oog kan worden waargenomen, maar wel als warmte kan worden ervaren. De kleur violet zendt de kortste golflengten uit, en aan het uiteinde van het spectrum bevindt zich rood licht dat de langste golflengten uitzendt.

Het infrarode lichtspectrum bevindt zich tussen het microgolf- en het zichtbare lichtspectrum als de kleur rood. Nabij-infrarood licht bevindt zich dichter bij het zichtbare lichtspectrum en ver-infrarood licht bevindt zich juist na de microgolffrequenties.

Het is de nabijheid van de zichtbare lichtkleur rood, waaraan infrarood zijn naamgeving dankt. De frequenties van infrarood licht variëren van kortere golflengten (het nabij-infrarood licht) en naarmate de golflengten langer worden, wordt midden- en ver-infrarood licht waarneembaar. Binnen de natuurlijke straling van de zon bestaat het nabij-, midden- en ver-infrarood licht.

De infraroodsauna isoleert dit spectrum van licht om een kamer te creëren die een “lichtbad” wordt wanneer hij aanstaat. Het opgevangen infrarood licht binnen de structuur van de saunawanden straalt warmte uit rond en in het zachte weefsel van het lichaam.

Hierdoor wordt de kerntemperatuur van het lichaam verhoogd en wordt een kunstmatige koorts gecreëerd. In tegenstelling tot een traditionele sauna, vertrouwt het infrarood lichtbad niet op hoge omgevingstemperaturen, maar infiltreert het lichaam om de warmte van binnenuit te verhogen.

Dit stimuleert op zijn beurt een diepte van transpiratie die ongeëvenaard is door enige andere warmtetherapiemodaliteit. De krachtige stralingswarmte die door het lichaam wordt geabsorbeerd binnen het veld van infrarood licht creëert een cascade van gezondheidsvoordelen, te beginnen met het ontdoen van het lichaam van schadelijke bacteriële infecties, zware metalen, en chemicaliën uit het milieu.

Infraroodsauna Detox
X-Trend infraroodsauna
Infrarood Sauna Prijs

Wat zijn enkele voordelen van het ontgiftingsprotocol?

– Een stralende en gladde huid vrij van vlekken

– Verhoogde energie als spanning van de interne organen wordt verlicht

– Beter en gemakkelijker beschikbaar diepe slaap

– Verhoogde vitaliteit als het lichaam wordt bevrijd van chronische interne bacteriële Infectie

– Evenwichtig autonoom zenuwstelsel

– Verhoogde werking van het immuunsysteem

Zijn er door de intensiteit van de transpiratie die vrijkomt tijdens een sessie met een infraroodsauna merkbare of voelbare veranderingen in het lichaam?

Na slechts één sessie met een breed spectrum infraroodsauna zal er een opmerkelijk verschil zijn in hoe u zich voelt en hoe u eruit ziet!

Infrarood Sauna Prijs

De huid:

Misschien wel de meest opmerkelijke verandering die kan worden waargenomen is de kwaliteit en textuur van de huid na een infraroodsauna sessie. Uiteindelijk zal deze reinigende praktijk het lichaam ontdoen van schadelijke gifstoffen van diep binnenuit, maar het reinigt ook de huid. Hierdoor wordt de opperhuid gezuiverd van op bacteriën gebaseerde oneffenheden, verstopte poriën, acne en het verschijnen van littekens op de huid.

Aangezien het vocht door transpiratie wordt vrijgegeven, zal de huid strak en geëlektriseerd lijken. Verhoogde energie als spanning wordt losgelaten uit de interne organen: In een wereld die overspoeld wordt met giftige chemicaliën en metalen, moeten de nieren en de lever overuren maken om het lichaam te reinigen.

Door middel van infraroodsauna therapie, neemt het orgaan van de huid een groot deel van deze last op zich door moeiteloos het lichaam te ontgiften door middel van transpiratie.

Doordat gifstoffen via de huid vrijkomen, hoeven de nieren en de lever niet meer zo hard te werken om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwerken. Na een paar sessies infraroodsauna zal er een merkbare opname van beschikbare energie zijn omdat de nieren en de lever minder actief worden.

Ontgifting en slaap:

Hosting zware metalen en giftige chemicaliën in het lichaam zetten de sympathische (vecht of vlucht) tak van het autonome zenuwstelsel aan. Kortom, het lichaam ziet een bedreiging van deze schadelijke gifstoffen en schakelt de overlevingsreactie in om de invasie af te weren.

Als de stressrespons wordt geactiveerd, wordt het moeilijk voor het lichaam om een toestand van ontspanning te vinden die nodig is voor een gezonde slaap. Na elke sessie met een infraroodsauna zal iemand ’s nachts gemakkelijker in een diepe slaap geraken.

Infraroodsauna en slaap

Bevrijdt het lichaam van Chronische Bacteriële Infectie:

Hoewel, individuen kunnen zich niet bewust zijn dat ze gastheer zijn van bacteriële infecties, de meeste zijn. De kunstmatig opgewekte koorts van een infraroodsauna sessie zal de bacteriële infectie uit het lichaam spoelen.

Dit omvat bacteriële infectie binnen de tandheelkundige structuur, bloedbaan, en het spijsverteringskanaal. Als het lichaam zich ontdoet van schadelijke bacteriën, wordt ontspanning gemakkelijker om in weg te zinken en zijn de energieniveaus hoger omdat het lichaam niet langer interne infecties hoeft af te weren.

Evenwichtig Autonoom Zenuwstelsel:

Wanneer het lichaam wordt omringd door schadelijke gifstoffen en bacteriële infecties, wordt de overlevingsmodus ingeschakeld en wordt het lichaam in een sympathische dominantie getrokken.

Van nature zou het autonome zenuwstelsel van een overlevings- naar een verzorgende toestand moeten overgaan (parasympathische dominantie), maar wanneer het lichaam voortdurend een invasie van giftige stoffen binnenin waarneemt, neemt het een staat van vechten of vluchten aan.

Door het krachtige ontgiftingsprotocol van infraroodsauna therapie, herkent het lichaam niet langer een bedreiging en kan het gemakkelijk wegzakken in een staat van voeding, verjonging en regeneratie om gezondheid en vitaliteit op te bouwen.

Verhoogde werking van het immuunsysteem: Een lichaam dat vol zit met giftige stoffen zal de hulp van het immuunsysteem inroepen om de invasie van schadelijke stoffen af te slaan. Deze constante staat van bescherming kan het immuunsysteem uit balans brengen, omdat het niet langer in staat is onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde elementen in het lichaam.

Uiteindelijk kan een hele reeks auto-immuunziekten ontstaan, omdat het immuunsysteem niet langer in staat is onderscheid te maken tussen binnendringen en natuurlijke stoffen binnen het fysiologische netwerk.

De cascade van gezondheidsvoordelen beschikbaar door het strenge ontgiftingsprotocol van infraroodsauna therapie zal de vitaliteit van het lichaam verbeteren, diepe slaap bevorderen, en zal zorgen voor een mooie jeugdige gloed voor de huid.

Infrarood Sauna Prijs

Ontgiftings Protocol:

Meer dan een rage, een noodzakelijke component voor een gezond leven en een lang leven. Veel omgevingsfactoren produceren schadelijke toxines voor het bioaccumulatieve menselijk lichaam die vaak buiten de controle van het individu liggen.

Gezien de geïndustrialiseerde staat van onze wereld, wordt het van het grootste belang dat ieder mens doet wat hij of zij kan om schadelijke verontreinigende stoffen uit het lichaam te verwijderen om gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

Hoewel de voedingsindustrie producten blijft verkopen die doorspekt zijn met chemicaliën en pesticiden en de lucht die we inademen soms gevuld is met schadelijke gassen, is het mogelijk om een veilige en gezonde interne omgeving te creëren binnen het landschap van het lichaam.

Door regelmatig een infraroodsauna te gebruiken (minstens 15 minuten, drie keer per week), is het mogelijk om het lichaam passief te ontdoen van schadelijke gifstoffen om zowel de kwaliteit van leven als een lang leven te bevorderen.

Door gebruik te maken van het grootste orgaan van het lichaam, de huid, in combinatie met het vermogen van het infrarode lichtspectrum om kunstmatige koorts op te wekken, wordt ontgiften binnen dit kader zowel ontspannend als ook krachtig om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wordt de soevereine autoriteit over uw eigen lichaam en kies ervoor om de ultieme interne omgeving in het lichaam te creëren om gezondheid, vitaliteit en een lang leven te bevorderen door te genieten van de ontspannende ervaring van infraroodsauna therapie.

Infraroodsauna Detox
Infraroodsauna detox

Mensen zoeken ook naar:

infrarood sauna
infrarood sauna 2 persoons
werking infrarood sauna

Therapy Air Ion